7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Heyelan araştırması başladı

Çorum Belediyesi tarafından Küçük Sanayi Sitesi'nde (KSS) yaşanılan heyelanla ilgili bilimsel çalışma başlatıldı. 

KSS'de yaşanılan heyelan sonucu bazı dükkanların hasar görmeye başlaması üzerine Çorum Belediyesi, bölgenin jeolojik düzenini araştırmak ve bölgede yapılacak iyileştirme çalışmalarını belirlemek amacıyla bilimsel bir çalışma başlattı. Gazi Osmanpaşa Üniversitesi ve YEHSİAD ile yapılan ortak çalışma ile bölgenin heyelan haritası çıkartılacak. KSS bölgesindeki hareketliliği belirlemek amacıyla ilk olarak bu bölgede sondaj çalışması yaptıklarını belirten Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akyaz, "Bölgedeki hareketliliği bir süre takip edeceğiz, suni titreşimlerle bölgede yaşanılan heyelanın derecesini ölçeceğiz. Bu çalışmaları yapmak için sanayi bölgesinde iki yerde sondaj çalışması yapılıyor ve yapılan çalışmalar bir rapor haline getirilerek bölgede yapılacak iyileştirme çalışmaları belirlenecek" diye konuştu. 

KSS bölgesinin çok önemli olduğunu ve bu bölgede heyelana karşı alınacak önlemler için bilimsel çalışma başlattıklarını ifade eden Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, "Küçük Sanayi Sitesi'nde bilimsel çalışmalar başlıyor, sonuca 15 gün içerisinde ulaşacağız. Çıkan sonuca göre de bölgede ciddi bir çalışma yapacağız" dedi. 

Bölgede bulunan Yaydiğin Köyü'nün de heyelan tehlikesinden kurtarılacağını kaydeden Atlamaz, "Heyelan nedeniyle Yaydiğin Köyü halkı da büyük tedirginlik yaşıyor. Ancak bu çalışma ile bu tedirginliğe son verilecek ve aynı zamanda bölgedeki temiz su havzaları kurtarılacak" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 02:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?