9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Hilal Tiyatro Topluluğu' sahneye döndü

Çorum'un Alaca İlçesi'nde 10 yıl önce tiyatro çalışmalarına ara veren, 'Hilal Tiyatro Topluluğu' Eğitim-Bir-Sen Alaca Temsilciliği'nin katkılarıyla tekrar sahnelere döndü. 

Topluluk ilk oyununu olan 'Beyaz Güvercin'i dün akşamı sahneledi. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan oyunu, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi Genel Mali Sekreter Mustafa Aydın ve Genel Eğitim Sekreteri İrfan Coşkun da izledi. Hilal Tiyatro Topluluğu'nun oyuncuları Alaca'daki öğretmen, öğrenci ve esnaftan oluşuyor. Toplulukta Osman Yundam, Aytekin Yundam, Kerem Yundam, Hüseyin Tokgöz, Hasan Tokgöz ve Emre Küçük oyuncu olarak yer alıyor. Oyunun yazar ve yönetmenliğini Osman Yundam yapıyor. 

Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Başkanı Kadir Şimşek, Alaca'nın kültürel ve sanatsal hayatına katkı sağlamak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Şimşek, "Oyun, milli ve manevi değerleri öne çıkaran, medya tarafından iyice yozlaştırılan aile kurumunun, tekrar canlandırılması için gereken tedbirleri almaya çağıran, Türkiye üzerine oynanan yeni oyunlara dikkat çeken bir oyun. 'Beyaz Güvercin' adlı oyunumuz aynı zamanda, oyun yazarı ve yönetmenimiz Osman Yundam'ın arkadaşı İsmail Dokuz'un güneydoğuda şehit edilmesini canlandırıyor" dedi. 

Oyun sonunda Şehit İsmail Dokuz'un ailesine, tüm şehitlerin hatırasına Eğitim-Bir-Sen Alaca Temsilciliği tarafından hazırlanan plaket Alaca Kaymakamı Kemal İnan tarafından verildi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 10:35:24
Güncelleme :29 Ocak 2007 Pazartesi 10:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.01.2007 11:07:58
Tebrikler Alaca Eğitim birsen Güzel bir çalışmaya daha imza attınız.Zaten hep ilklerin adresidir Alaca eğitim birsen Bundan sonra yapacağınız çalışmalarda başarılar dilerim