3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Hitit Fuar hazırlıkları tamam

25. Çorum Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali, 1-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Çorum Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan festival için, hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Her yıl yapılan yeni çalışmalarla ilklere imza atılan Çorum Hitit Fuar ve Festivali, bu yıl da çok sayıda ilke sahne olacak. Çorum’da ilk kez festival için bir cadde trafiğe kapatılacak. Gazi Caddesi’nden başlayarak Stüdyo Lale önüne kadar olan bölüm araç trafiğine kapatılacak. Bu konuda özel bir şirket tarafından yapılan ankette de vatandaş ve esnafların çoğunluğu caddenin trafiğe kapatılmasına sıcak bakıyor. Belediye ise caddeyi trafiğe kapatmakla, festivali canlandırmayı amaçlıyor. Caddenin trafiğe kapatılmasıyla esnaf ürünlerini cadde üzerinde sergileyecek ve dışarıdan gelenler de yine caddede belirlenen noktalarda stand açabilecek. Esnafla bütünleşmenin sağlanacağı proje çerçevesinde, Gazi Caddesi, Stüdyo Lale önüne kadar çift taraflı ışıklandırılacak. Esnaf kendi dükkan cephelerine kadar stand açacak. Halk oyunları ekipleri de tretuar üzerinde gösteri yapacak.

Bu yılki festivalde sinema günleri de düzenlenecek. Sinema günlerine Cüneyt Arkın, Necla Nazır, Perihan Savaş ve Salih Güney gibi ünlü aktörlerin katılması planlanırken, aktörler Çorumlular ile birlikte eski filmlerini izleyecek ve onlarla sohbet edip nostalji yaşayacak.
Festivalde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin ünlü sesleri halk konserleri verecek. Çorum Belediyesi’nin organizasyonuyla Muazzez Ersoy, Songül Karlı ve Onur Şan, Koçmar Alışveriş Merkezi’nin sponsorluğunda Sinan Özen, Nadide Sultan müzik ziyafeti sunacak. Hilmi Şahballı ve Musa Eroğlu da türkü ziyafeti verecek. Kazancı Bedih’in yakınlarından oluşan Urfa Sıra Gecesi de festivale renk katacak.

Festival programını Show TV’den Elif Güvendik ve Sezgin Madan sunarken, Bedirhan Gökçe’nin şiir dinletisinin yanı sıra Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncuları da söyleşide yer alacak. Kurtlar Vadisi’nden Memati, Nesrin, Abdüley, Güllü ve bazı konsey üyeleri Çorum’a gelecek.
Festival hakkında bilgi veren Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Selim Seven, 25. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’ne İzmir, Bursa, Giresun, Edirne ve Silifke halk oyunları ekibiyle Yunanistan, Bulgaristan, Tataristan, Irak Türkmenleri, Hindistan, Bosna Hersek ve Kosova’dan konuk ekiplerin geleceğini bildirdi.

25. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin, her yıl olduğu gibi Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve şehir stadında tören geçişiyle başlayacağını açıklayan Seven, bu yıl leblebi yarışmasının şehir stadında gerçekleştirileceğini kaydetti. Sanayi Sergisi Fuarı’nın ise yine TSO kompleksinde açılacağını duyuran Seven, konuk yerli ve yabancı ekiplerin Osmancık, Alacahöyük, Boğazkale, İskilip ve Sungurlu’da gösteri yapacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 22:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?