8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Hitit Üniversitesi, akademik yılı törenle başladı

Çorum Hitit Üniversitesi'nin 2007-2008 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı.

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, 3 bin 500 yıllık bir medeniyetten adını alan Hitit Üniversitesi'nde eğitim seviyesini dünya standartlarının üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bunun ancak üniversite-halk işbirliği ile gerçekleşebileceğini söyledi.


Mühendislik fakültesinde düzenlenen törene Çorum Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı J. Alb. Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Fakültenin konferans salonunda yapılan programda Vali Mustafa Toprak, Rektör Serdar Kılıçkaplan ve öğrenciler adına da Mahir Durmuş konuşma yaptı. Rektör Serdar Kılıçkaplan, konuşmasında, yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen altyapı
çalışmalarını hızla tamamlamak için uğraş verdiklerini ve öğrencilere en iyi eğitimi sağlamak amacında olduklarını söyledi.


Bu yıl bin 915 öğrencinin üniversiteye kaydolması beklenirken, bin 600 öğrencinin geldiğini ifade eden Kılıçkaplan, aradaki farkı ek kontenjanla kapatacaklarını açıkladı. Yeni bölümlerin açılmasına devam edildiğini bildiren Kılıçkaplan, "Yeterli öğretim üyesi sayısına ulaştığımız fen edebiyat fakültesi kimya bölümüne 30 öğrenci, MYO seramik programı için 20 öğrenci ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü ikinci öğretim programı için 70 öğrenci alacağız" dedi. Yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen kadrolarının iyi düzeyde olduğunu dile getiren Rektör Kılıçkaplan; 5 profesör, 11 doçent, 47 yardımcı doçent, 62 öğretim görevlisi, 34 araştırma görevlisi, 1 uzman ve 6 okutman bulunan kadrolarını genişletmeye devam edeceklerini kaydetti.


2007 Mart ayında yaptıkları başvuru sonucu Erasmus Üniversite Beyannamesi'ni almaya hak kazandıklarına işaret eden Kılıçkaplan, "Bu çerçevede İspanya'nın Granada Üniversitesi, Macaristan'ın Debrecen Üniversitesi, Slovakya'nın Safarika Üniversitesi ve Bulgaristan'ın Varna Ekonomi Üniversitesi ile ikili anlaşmalar yapılmıştır. Böylece öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için zemin hazırlanmıştır. Bu eğitim öğretim dönemi içinde yurt dışına öğrenci göndermeye başlanılacaktır. Bu çalışmalarımızla yeni kurulanlar da dahil olmak üzere birçok üniversiteden daha ileri durumdayız" diye konuştu.


Çorum Valisi Mustafa Toprak ise, üniversitede okuyan gençlere seslendi. Toprak, geleceğin ancak bilgi yüklü gençler sayesinde şekillenebilineceğini belirterek, "Gençler çok çalışın, okuyun ve bilgi ile kendinizi donatın, Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, ekonomik ve sanayi olarak gelişmek istiyorsak bunun tek yolu, bilgili gençler yetiştirilmesiyle olur. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Hocalarınızı iyi dinleyin ve bilgileri doğru alın" dedi.
Açılış töreni sonrası 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dersini misafir öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Şatıroğlu, 'Dünya Ticareti, Küreselleşme ve Az Gelişmiş Ülkeler' konusunda verdi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 01:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ilkay IP: 88.224.144.xxx Tarih : 20.10.2007 16:32:45

biz de hitit meslek yüksek okulunda okuyoruz ama bize hiç açılış felan olmadı.