8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Hitit Üniversitesi'nde rektörlük seçimi

Çorum Hitit Üniversitesi'nde rektörlük seçiminde, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan 22 oyla en yüksek oyu aldı. 

Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan seçimler, Sandık Kurulu'nun oluşturulmasıyla başladı. 54 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde rektörlük için Çorum Hitit Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Satılmış Basan, Fen-Edebiyat Fakültesi Eski Dekanı Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Kıyak, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nadim Macit, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Arslan, Prof. Dr. Başer Şarer ve Prof. Dr. İrfan Baki Yaşar aday oldu. 

Seçim sonrası oy sıralamasına göre belirlenen 6 aday, 15-16 Mart'ta Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından mülakata alınacak. YÖK aday sayısını 3'e indirerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunacak. Sezer, 3 adaydan bir ismi rektör olarak seçecek.
Gazi Üniversitesi Rektörü ve Hitit Üniversitesi Rektörü Kadir Yamaç'ın da katıldığı seçim sonunda Prof. Dr. Kılıçkaplan 22, Prof. Dr. Basan 10, Prof. Dr. Kıyak 7, Prof. Dr. Macit 7, Prof. Dr. Karadağ 4, Prof. Dr. Arslan 1, Prof. Dr. Şarer 1 ve delege olmadığı halde rektörlük için adaylığını koyan Prof. Dr. Yaşar ise 0 oy aldı. Seçimde 2 oy geçersiz sayıldı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 17:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?