2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Hükümet uyarıları ciddiye alsın'

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hükümet tarafından hazırlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasası ile çalışanların haklarının elinden alınacağını belirterek, hükümetin kararından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Çorum'a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık İl Müdürü Fikret Purtul'u ziyareti sırasında Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çalışan insanların haklarının iyileştirilmesini beklerken, hakların elinden alınması karşısında sivil toplum örgütleri olarak sessiz kalmayacaklarını belirten Önder Kahveci, "Tüm çalışanlar olarak Sosyal Güvence yasası altında haklarımızın elinden alınmasına göz yummayacağız ve bu çerçevede iş yavaşlatma ve Cuma günü ise 2 saat iş bırakma eylemi yaparak hükümetin yanlış tutum içinde olduğunu göstermeye çalışacağız. Bu çalışanların demokratik yoldan hükümete uyarısıdır ve bizler hükümetin bu uyarıyı ciddiye alacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Müdürlüğü'nün ziyaretinin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Çorum Devlet Hastanesi, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi ve Hasanpaşa Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim ve üyeler ile görüşmelerde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 10:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?