3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Huzur operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin merkez ve ilçelerinde eşzamanlı olarak huzur operasyonu düzenledi.

Polis, kentin giriş ve çıkışları, kahvehane, içkili yerler, park ve bahçelerle internet kafelerde denetim yaptı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Terörle Mücadele, Trafik Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet amirliklerinde görevli yaklaşık 300 polisin katıldığı uygulama, 21.00-00.00 saatleri arasında yapıldı.

Uygulama çerçevesinde Çevreyolu Osmancık Kavşağı, Milönü Meydanı, Kale Mahallesi, Kale Önü, TEDAŞ kavşağı, Köy Hizmetleri karşısı, Çimento fabrikası kavşağı ile umuma açık yerler, park ve bahçeler, içkili lokantalar, kahvehaneler, dernek lokalleri ve internet kafeler denetlendi.

Çok sayıda araca para cezasının uygulandığı denetimlerde, bir araç trafikten men edilirken, şüpheli bulunan 324 kişinin GBT’si sorgulandı. Yönetmeliklere uymayan bazı dernek ve lokallere de tutanak tutuldu.

Gerçekleştirilen uygulamaların amacının, halkın huzur ve güvenliğini korumak ve devamını tesis etmek olduğunu belirten Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Akyüz, Çorum’un Türkiye’de en az olay olan ve en çok olay aydınlatılan iller arasına getirmek için her hafta belirli günlerde vatandaşların huzur ve güvenliği için uygulama yaptıklarını söyledi. Uygulamaların amacının suçluları yakalamak ve suça meyilli kişileri de caydırmak olduğunu ifade eden Akyüz, "Kentin huzurunu sağlamak amacıyla bundan sonrada uygulamalarımız aralıksız olarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 00:47:59
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 13:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?