2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

İcraatlarını kitapla anlatıyor

Çorum'un İskilip Belediyesi, çalışmaları hakkında bilgi vermek için ''İskilip'te Belediye Mühendisliği'' adlı bir kitap çıkardı. Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Türkiye'nin alanında en büyük özelleştirmesini yaptıklarını açıkladı.

Çorum Dalgıçlar Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, her alanda özelleştirme çalışmaları yaptıklarını ve bugün ilçede özelleştirilecek hiçbir birimin kalmadığını ifade etti.

Yaptıkları özelleştirmelerle atıl durumda olan bir belediyeyi işlevsel hale getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Orhan Öztürk, "Hamam işleten, manavcılık yapan, kendi işi olmayan her işte bulunan belediyeyi asli görevlerini yapar hale getirdik ve bugün halka iyi ve kaliteli hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren başta temizlik, ulaşım, mezbaha, hayvan pazarı, belediye hamamı, üretim tesisleri ve terminal birimleri olmak üzere her alanda özelleştirme yaptıklarını kaydeden Orhan Öztürk, "Bugün ilçemizde özelleştirilecek hiç bir işletmecilik alanı kalmadı. Bu işleri yaparken kamuoyunun desteğini alarak yaptık. Giderleri azaltmak ve rutin masraflarımızı azaltmak için yaptığımız bu özelleştirmelerle bütçemizin üçte biri kadar tasarruf sağladık. Ayrıca bir çok külfetten kurtulduk"
diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZI KİTAPLAŞTIRDIK
Orhan Öztürk, "Halkımıza çalışmalarımızı sözle söylemek yerine yaptığımız icraatları kitaplaştırdık ve kendimizi halka anlatmaya çalışıyoruz. 'İskilip'te Belediye Mühendisliği' adlı kitap bastırdık ve bu kitap belediyecilik tarihinde tez olarak kullanılacak nitelikte bir kitap olmuştur" dedi.

Başkan Öztürk, "Modernleşen, gelişen, büyüyen kalkınan her şehrin yeni alanlara yayıldığı, bu gelişmelerin kaçınılmaz sonucu olarak şehrin neredeyse kendisi kadar yeni şehirlerin kurulduğu gerçeğinin uzağında bir anlayış yerine kalkınan ve vatandaşı ile barışık bir belediyecilik anlayışı ortaya koymak istiyoruz. Halkımıza geçmiş dönemlerde ne yapıldığı ve biz göreve geldiğimizde neler yapıldığını rakamsal olarak ortaya serdik ve halkımıza sunduk" dedi.

RİSK ALARAK İŞÇİLERİ ÇIKARDIK
Orhan Öztürk, İskilip Belediyesi'nin, Türkiye genelinde ilçe nüfusuna göre en çok işçi çalıştıran belediye yapısından artık kurtulduğuna dikkati çekerek, "Eski köye, yeni usuller getirdik. Artık bu usullerin adete dönüşmesini bekleyeceğiz" dedi.

İskilip Belediyesi olarak bundan sonra hizmet üretmeyeceklerini ve yatırım yapmayacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Orhan Öztürk, ''Bundan sonra çalıştıracağız ve hizmet ettireceğiz. Verimsizlik hırsızlıktan kötü" diye konuştu.
Özelleştirmelerden dolayı işinden olan hiçbir kimse için vicdanının rahatsız olmadığını anlatan Öztürk, bu kişilerin gerek özelleştirilen birimlerde gerekse başka kurumlarda istihdam edildiğini kaydetti. İlçede halen işçi sıkıntısı yaşandığını bildiren Öztürk, ''İşten atılma riski olmayan'' işçinin hiçbir zaman faydalı olamayacağını sözlerine ekledi.

BÜTÜN HİZMETLER ÖZELLEŞTİRİLDİ
Geçen yıla kadar Türkiye'de nüfusuna göre en fazla personeli bulunan Çorum'un İskilip Belediyesi'nde, Türkiye'nin, en büyük özelleştirmesini yaptıklarını açıklayan Belediye Başkanı Orhan Öztürk, kurumlar bünyesinde özelleştirilecek hizmet kalmadığını belirtti. Yaptıkları uygulamayı bütün belediyelere tavsiye eden Başkan Orhan Öztürk, kurum olarak artık hizmet etmeyeceklerini ve çalışmayacaklarını söyledi.

Türkiye'de en hızlı özelleştirme ve yapısal değişim hareketini gerçekleştirdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Öztürk, çalışmalarının seçim yatırımı olmadığına işaret etti. Öztürk, özelleştirme konusunda önceleri büyük tepkiler aldıklarını fakat bu tepkilerin zamanla memnuniyete dönüştüğünü aktardı.

ARAÇ SAYISI AZALTILARAK AKARYAKIT MASRAFLARI YARI YARIYA AZALDI
Belediye araçlarının 70 taneden 57 tanesini yaşının 20'den büyük olması nedeniyle, ellerinden çıkardıklarını kaydeden Başkan Öztürk, araç sayısının düşmesi ile akaryakıt masraflarının bir önceki yıla göre yarı yarıya azaldığını bildirdi.

Bunun yanında dükkan ve işletme kiraları ile su tahakkuk ve tahsilatında ciddi artışlar elde edildiğini söyleyen Başkan Orhan Öztürk, şunları ifade etti: "Çöp gibi temizlik hizmeti yanında otobüs ulaşımı, park ve bahçelerin temizliği ve güvenliği, su tahakkuk hizmetlerinde özelleştirmeye gidildi. 45 yıllık hamam işletmeciliğinden çıkıldı, hayvan pazarı, mezbaha, belediye kantarı kiraya verildi. Özelleştirme uygulamaları sadece zarar eden işletmeler için değil, hayvan pazarı gibi gideri olmayan kar eden işletmeler için de yapıldı. Çünkü esas olan belediyenin 'Yapsa da yapmasa da olur' denecek işlerden çıkışı, yapması gereken hizmetlerdeki kalite, hız ve memnuniyeti artıracaktır.''

BELEDİYELER PARASIZLIKTAN DEĞİL, KAFASIZLIKTAN SIKINTI ÇEKİYOR
İsraf ve yolsuzluk kaynağı bütün kapıları kapattıklarını dile getiren Belediye Başkanı Orhan Öztürk, yaptıkları uygulamayı bütün belediyelere tavsiye etti. Küçük bir belediyede yılda 1.5 milyon YTL kar ettiklerini açıklayan Öztürk, bunun ülke genelinde yapılması durumunda bu rakamın katlanacağını belirtti. Öztürk, "Belediyeler parasızlıktan değil, kafasızlıktan sıkıntı çekiyor. Kaynaklar gereksiz yere akıyor. Hizmeti hezimete dönüştürmeden, israfın önünü keserek çalışılmalı. Kadrolu memur ve işçi ile hizmet üretilmez" dedi. 

Dalgıçlar Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti Çorum İl Başkanı Faruk Özkader, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Özkaleli, Seyfettin Mete ve Naci Aygün'ün yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?