9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

İhracatçıların kalbi Çorum'da atacak

Çorumlu Eğitimci, Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Başkanı İbrahim Sezikli, TİM verilerine göre Türkiye'nin Kasım ayı ihracat rakamlarının, 1 Aralıkta Çorum'da açıklanacağını söyledi.

Sezikli, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, derneğin önümüzdeki dönemde yapacağı etkinlikler ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Kasım ayı ihracat rakamlarını, 1 Aralık 2007 tarihinde Çorum'da düzenlenecek toplantıda açıklayacağını bildiren Sezikli, ''TİM'in son yapılan meclis toplantısında, 7 il, toplantıyı almak için çaba gösterdi. Ancak yaptığımız girişimlerle toplantının Çorum'da yapılmasını sağladık'' dedi.

Çorum'un İç Anadolu kentlerinden biri olduğunu hatırlatan İbrahim Sezikli, şöyle konuştu:

''Orta Karadeniz olarak ifade edilse de Çorum yarı kapalı bir ekonomiye sahip. Bireysel ihracat yapan firmalarımız var, ancak ihracat Çorum'un tamamıyla gündemine oturmuş değil. Çorum'un ihracat bazında ufkunu açabilmek, Çorum'un adını ülkede duyurmak için böyle bir organizasyon yaptık.''

Çorum Valiliği ile ÇESİAD tarafından ortaklaşa organize edilen toplantıya Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen bazı şirketlerinin yöneticilerinin katılacağını ifade eden Sezikli, kente gelecek iş adamlarının yatırım için de inceleme yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 11:09:31
Güncelleme :28 Kasım 2007 Çarşamba 16:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?