5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

İhtiyar heyetine çocuk üye!

ÇORUM'DA İHTİYAR HEYETİNE 4 YAŞINDA ÇOCUK ÜYE

29 Mart 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Çorum'da merkeze bağlı Delibekiroğlu köyünde ihtiyar heyetine 4 yaşındaki bir çocuğun seçildiği ve küçük çocuğun meclis üyeliğinin halen devam ettiği ortaya çıktı.

Merkeze bağlı Delibekiroğlu köyünde muhtarlık seçimlerinde 3 aday yarıştı. 87 seçmenin sandık başına gittiği seçimlerde muhtar adaylarından Satılmış Sarı'nın 22, Abdullah Sarı'nın 23 oy aldığı seçimlerde, Ramazan Kayıkçı 37 oy olarak muhtar seçildi. Köy ihtiyar heyetinin de belirlendiği seçimlerde 4 yaşındaki Özcan Sarı'ya sandıktan 6 oy çıktı. Seçimlerin ardından kimsenin itiraz etmemesi üzerine, o gün 3 yaşında olan Özcan Sarı aza seçilerek resmi kayıtlara geçti.

Delibekiroğlu Köyü Muhtarı Ramazan Kayıkçı, "Kimin yazdığını bilmiyorum. Oy gizli kullanıldığı için kimin çocuğun ismini oy pusulasına yazdığını bilmiyorum. Bu olaydan seçimden 3-5 ay sonra haberim oldu. Yedekte olduğu için itiraz etmeye gerek duymadım. Seçimlerde aza olan 4 üye görevini devam ettiriyor. 4 yaşındaki bir çocuğun üye seçilmesi taraftarı değilim. Gizli oy kullanılıyor. Kimin ne yaptığını bilemezseniz. Böyle bir şey olmazsa daha iyi olur" dedi.

Yaşanan olaylar dan habersiz olan 4 yaşındaki küçük Özcan ise, evlerinde kardeşleri ile zaman geçiriyor. Sempatik tavırları etrafa gülücükler saçan Özcan, yaşananlardan bihaber kardeşleriyle oyun oynuyor.

Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, yedek üyelerin seçim kurulundan gelen tutanağa göre işlendiğini söyledi. Asıl üyelerde boşalma olduğu taktirde sırasıyla yedek üyelerin çağrılarak görevlendirme yaptıklarını anlatan Özarslan, "Özcan Sarı'ya sıra gelirse onuda çağırarak, yasaya göre şartların yerinde olup olmadığına bakarız. 3 yaşında seçildiyse görevlendirmede yapmayız" diye konuştu.

ÇORUM'DA İHTİYAR HEYETİNE 4 YAŞINDA ÇOCUK ÜYE
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 18:14:01
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 19:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?