8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

İletişim liselerinin gözü yargıtayda

Türkiye'de bulunan 15 İletişim lisesi öğrencileri Çorum Anadolu İletişim Meslek Lisesi 2004-2005 öğretim yılı Öğrenci Okul Meclisi Başkanı Mustafa Buzacı'nın Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) aleyhine Danıştay 8. Dairesinde ÖSS'deki kat sayı adaletsizliğinin önlenmesi için açtığı davaya ilişkin temyiz başvurusunun sunucu bekliyor. 

Mustafa Buzacı'nın 2 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0.8 katsayı ile çarpılarak Y-ÖSS puanlarına eklendiğini, Ayrıca bu adayların AOBP'leri 0.24 katsayı ile çarpılarak ek puanları hesaplanıp Y-ÖSS puanlarına eklenen puan sisteminin İletişim liseleri'ne de uygulanmasını istiyor. Danıştay 8. Dairesine açılan davayı reddederken, Mustafa Buzacı, davayı Yargıtay'da temyiz etti. 

Mustafa Buzacı, isimli öğrenci Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) aleyhine 19/01/2005 tarihli dilekçesi ile Danıştay 8. Dairesinde (Esas No: 2005/236) dava açmış, 21 Haziran 2006 tarihinde duruşmalı olarak görülen davada Danıştay 8. Dairesi özetle, Anadolu İletişim Meslek Lisesi mezunu öğrencilerin söz konusu haklardan diğer meslek liseleri öğrencileri gibi faydalandıklarını gerekçe göstererek açılan davanın reddine karar vermiştir. Ancak mezun öğrenci Mustafa Buzacı Danıştay'ın bu kararının gerçekleri yansıtmadığı düşüncesiyle kararı temyiz etti. 

15 ilde bulunan Anadolu İletişim lisesinde öğrenim gören yaklaşık 3 bin öğrenciyi ilgilendiren davaya gözler çevrilirken, verilecek karar ile öğrenciler 4 yıllık okullara girme fırsatı bulacakları kaydediliyor.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?