2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

İlk özel aile sağlık merkezi açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından pilot il seçilmesinin ardından Aile Hekimliği'ne geçilen Çorum'da ilk 'Özel Aile Sağlık Merkezi' açıldı.

Çorum'da sağlık ocaklarında görev yapan aile hekimleri, hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla özel aile sağlık merkezleri açıyorlar. Dr. Ateş Velidedeoğlu ile Dr. Meral Velidedeoğlu tarafından kurulan Çorum'un ilk Aile Sağlık Merkezi, Çorum Valisi Mustafa Toprak tarafından hizmete açıldı.

Bahçelievler Mahallesi Bahar Caddesi Şenyurt 2. Sokak üzerinde bulunan Bahar Aile Sağlık Merkezi, aile hekimliği uygulaması kapsamında Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve Dr. Ateş Velidedeoğlu ile Dr. Meral Velidedeoğlu'na kayıtlı olan vatandaşlara hizmet verecek.

Sağlık merkezinin açılışına Vali Mustafa Toprak, eşi Selime Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Sağlık Müdürü Fikret Purtul ile çok sayıda davetli katıldı.
Dr. Ateş Velidedeoğlu, merkezin açılışında yaptığı konuşmada aile hekimliği uygulamasının Çorum'da yeni olduğunu ve sağlık ocaklarında vatandaşlara birinci basamak sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve gelen hastaları rahat ettirebilmek amacıyla ilk özel sağlık merkezini açtıklarını ve bu merkezden vatandaşlara sağlık ocaklarındaki hizmetin aynısını verdiklerini kaydetti.

Vali Mustafa Toprak ise, aile hekimliği uygulamasının, insanların hastanede daha iyi hizmet almalarını sağlamak, hastanın önceden nereye gitmesi gerektiğini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen birinci basamak muayene sistemi olduğunu belirterek uygulamanın vatandaşın lehine olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Toprak, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için özel merkezlerin oluşturulmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Vatandaşlarımıza iyi bakın, onların sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayın" diyerek doktorlara tavsiyede

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 17:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?