3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'İllegal Deli' yine yollarda

Çorum'un tek tiyatro grubu DOGEM, 'İllegal Delinin Günlüğü ile 77 kez seyirci ile buluşurken, 'İllegal Deli'nin Günlüğü 2. Sayfa' ile yeniden Türkiye turnesine çıkmaya hazırlanıyor.

Dost Oyuncuları Gösteri Eğitim Merkezi (DOGEM) oyuncusu Şahin Örgel tarafından sahnelenen tek kişilik oyun 'İllegal Delinin Günlüğü', daha önce başta İstanbul, Ankara, Sinop, Çankırı, Nevşehir, Ürgüp, Amasya, Gümüşhacıköy, Merzifon olmak üzere toplam 51 noktada sahnelenen oyunun seyircilerden yoğun ilgi görmesi nedeniyle eserin yazarı ve oyuncusu Şahin Örgel, ''İllegal Delinin Günlüğü 2. Sayfa' adlı yeni bir oyun yazarak yeniden Türkiye turuna çıkma kararı aldı.

23-24 Şubat 2008 tarihinde Bostancı Kültür Merkezi'nde, İllegal Deli'nin Günlüğü 2. Sayfa' seyirci ile buluşacağını anlatan oyuncu Şahin Örgel, 27 Şubat 2008 tarihinde ise Çorum'da Hitit Üniversitesi katkılarıyla oyunu sahneleyeceklerini kaydetti.

Sahnede gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Şahin Örgel, hedefinin tüm Türkiye'yi dolaşarak 'İllegal Deli'yi sanatseverlere seyrettirmek olduğunu söyledi.
Oyunun insanların göstermek istemediği davranışları ortaya çıkardığını belirten Örgel, "Oyunumuz çok sevildi çünkü bu oyunda insanlar kendilerini görüyor. İçlerindeki deliliğin dışarıya yansımasını seyrediyor. Biz her sahneye çıktığımızda insanların bakışlarından ne kadar doğru bir oyun seçtiğimizi anlıyor ve oyunu daha da iyi oynamaya çalışıyoruz. Yeni oyunumuzun seyircilerin büyük beğenisini kazanacağına inanıyorum" dedi.

Oyunun gösterimi için Sponsor olan İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk ise sanatçıya yatırımın önemli olduğunu belirterek, sanatçısını korumayan milletlerin kültürel seviyelerinin düşeceğini söyledi.

Oyuncu Şahin Örgel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Orhan Öztürk, toplumda sanata yapılan yatırımların gereksiz olduğu yönünde kanaatlerin bulunmasının üzücü olduğunu ifade ederek, "Sanatçılarımızı korumak ve ona destek olmak her belediyenin asli görevi olmalı. Sanata yapılan yatırım boş yatırım değildir. Biz İskilip Belediyesi olarak gereken yardımları yapmaya hazırız" dedi.

İllegal Deli ve İllegal Deli'nin Günlüğü 2. Sayfa oyunları ile seyircilerin büyük beğenisini toplayan Şahin Örgel, öğrencilere tiyatroyu sevdirmek amacıyla Çorum'daki tüm okullarda 'Tiyatrocu Adam' adlı tek kişilik oyununu sergileyecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli görüşmelerin yapıldığını anlatan Şahin Örgel, Çorum'da büyük bir tiyatro potansiyelinin olduğunu, ancak tüm insanlara tiyatroyu sevdirmek istediğini belirterek, "Okullarımızda sergileyeceğimiz oyunlarla çocuklarımız ve gençlerimiz tiyatroyu daha çok sevecekler" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 12:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?