3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

İmamlardan 'fazla mesai ücreti' talebi

Türk Diyanet Vakıf Sen Çorum Şubesi Başkanı Mustafa Ünlü, imam-hatip ve müezzin kayyımların fazla mesai yapmalarına rağmen ek çalışma ücreti alamadıklarını kaydederek, "haksızlığın" giderilmesini istedi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Çorum Şubesi Başkanı Ünlü, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile Başbakanlık’a bağlı olduklarını belirten Ünlü, Başbakanlık’a bağlı diğer kuruluşların fazla çalışma ücreti olarak 130 YTL ücret aldığını; ancak din görevlilerinin bu ücreti alamadığını söyledi.

Kurumlar arasında eşitsizlik yapıldığını öne süren Ünlü, diğer sınıflara kıyaslandığında din görevlileri hizmetleri sınıfında çalışanlara mali açıdan en düşük oranlar uygulandığını ve mağdur duruma düştüklerini öne sürdü.

Hayatın her bölümünde din görevlilerine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Türk Diyanet Vakıf Sen Çorum Şubesi Başkanı, "Din görevlileri vatandaşa her konuda yardımcı olmaktadır. İnsan doğar, din görevlisi vardır. Askere gider, din görevlisi vardır, evlenir, hastalanır ve ölür, yine din görevlisi vardır. Yağmur çamur, tatil, bayram, hafta sonu tatili demeden yılın 365 günü görev yapmaktadır. Din görevlileri hizmette birinci; maaş konusunda ise en son sıradadır, bu adaletsizliktir, eşitlik ilkesine aykırıdır" şeklinde konuştu.

Mustafa Ünlü, din görevlilerinin seslerine kulak verilmesini isteyerek, "İkinci sınıf muamelesi görmek istemiyoruz, alnımızın teri emeğimizin karşılığı olan ve anayasal hakkımızı istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 16:27:38
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 15:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat KUŞÇU IP: 81.215.12.xxx Tarih : 8.07.2005 23:12:37
VALLA ASLIN DA ÇOK İYİ BİŞEY OLUR YANİ İMAMLIK VEYA İMAM HATİPLİLİK OLMAK SUÇ DEGİL ONUN İÇİN İMAMLARIN TALEBİNİ DESTEKLİYORUM İYİ YAYINLAR