3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

İmrendiren Nevruz

Çorum’da yıllardır sade törenlerle kutlanan Nevruz Bayramı, bu yıl, ücretsiz halk konseri ile kutlandı. Konsere katılan binlerce genç, gönüllerince eğlenerek Nevruz’u kutladı.

Bahar bayramı olarak kabul edilen ve gece ile gündüzün eşit olduğu 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz Bayramı, her bölgede farklı etkinliklerle kutlanıyor.

Çorum’da önceki yıllarda şiir ve kompozisyon yarışmaları ile küçük programlarla hatırlanan Nevruz, bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının programlarıyla anılıyordu. Şimdiye kadar Çorum’da herkesin katılabileceği bir Nevruz töreni düzenlenmezken, bu yıl Nevruz Bayramı için ücretsiz halk konseri verildi.

Nevruz nedeniyle Kültür Bakanlığı tarafından belirlenen illere gönderilen devlet sanatçılarının katıldığı konserler, Nevruza renk kattı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, geleneksel kültür değerleri arasında önemli yeri olan Nevruz kutlamaları çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çorum’un da aralarında olduğu bazı illerde konserler düzenlendiğini söyledi.

Konser öncesi Nevruz hakkında da açıklamalarda bulunan Özüdoğru, "Sevincin ve neşenin gün ışığına çıktığı bayramlarımızdan Nevruz, Türk dünyasındaki eğlence unsurlarımızın korunmasında, sevgi ve saygı ile bütünleşmesinde önemli rol oynuyor. Böylesi bir günde düzenlenen bu etkinliğe bütün halkımızı bekliyoruz" dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konsere, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Zerrin Naycı ile Latife Erarslan katıldı. Salonu dolduran binlerce genç, söylenen şarkılar eşliğinde eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 21:14:56
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 00:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan BORUCU IP: 81.215.20.xxx Tarih : 2.04.2005 14:52:50
HEMŞERİLERİM BÜYÜN TÜKİYE YE ÖRNEK BİR TOPLUM VANLI KARDEŞİMLE KONUŞUYORUZ BEN GURURLA GÖSTERİYORUM O ........