8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

İnşaat duvarı çöktü: 1 ölü, 1 yaralı

Çorum'da bir düğün salonuna ek bina olarak yapılan inşaatın duvarı çöktü. Enkaz altında kalan 56 yaşındaki işçi Hüseyin Alkaç yaşamını yitirirken, bir işçi de ağır yaralandı.

Hüseyin Alkaç ve Adil Erkul, Merkez Karakeçili Mahallesi'nde bulunan Afra Düğün Salonu'nun arkasındaki inşaatta kompresörle kapı açmak için çalışırken, 3 metre yüksekliğinde ve 12 metre genişliğindeki tuğla ile örülü duvar kompresörün sarsınsıtısı sonucu büyük bir gürültüyle yıkıldı. İki işçi, çöken duvarın enkazı altında kaldı. Gürültü üzerine olay yerine giden diğer işçiler, Alkaç ve Erkul'un duvarın yıkıntıları altında kaldıkları görünce 112'yi aradı. Tuğla blokları kafa ve vücutlarının çeşitli bölgelerine düşen iki işçi enkaz altından çıkarılarak, gelen ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İşçilerden Hüseyin Alkaç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ağır yaralı Adil Erkul tedavi altına alındı. Yaralı işçi Erkul'un kol ve bacaklarının kırıldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 15:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla uzunçınar IP: 88.248.249.xxx Tarih : 17.07.2008 11:42:35

düğün salonu değil düğün salonu inşaatıdır.