20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

İş adamlarından otel yatırımı

Yıllardır otel sıkıntısı yaşayan Çorum'un Osmancık ilçesinde, son yıllarda ilçedeki turizm potansiyelinin günden güne artış göstermesi işadamlarını harekete geçirdi.


Osmancıklı işadamları ilçede yaşanan konaklama meselesine çözüm bulmak amacıyla ilçeye 3 yıldızlı bir otel kazandırmak için çalışma başlattı.
Osmancık İşadamları Derneği Başkanı Fikri Sağlam'ın girişimleri ile yapımına başlanan otelin bir ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor.


1 milyon 500 bin TL'ye mal olan otelin 30 odası ve 65 yatak kapasitesi bulunuyor. Otelde engelliler, alerjik astım ve bronşit hastaları için 4 özel oda yer alıyor.
İşadamları Derneği Başkanı Sağlam, otelin Osmancık için kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bizim işadamları olarak gelen misafirlerimizin konaklamasında yaşadığımız sıkıntılar ve ilçede konaklama ile ilgili yapmış olduğumuz uzun süreli gözlemler bizi böyle bir yatırımı yapmaya yöneltti. Bundan sonra ilçemize gelen konuklarımızı Osmancık adına yakışır bir şekilde daha nezih ve temiz bir otelde ağırlayacağız" dedi.


Sağlam, Haziran ayında hizmete girmesi beklenen otelde yüksek öğrenim öğrencilerinin konaklamalarına uygun olarak döşenmiş bir katın yanı sıra, teras katta 120 kişiye hitap edebilecek kafe-restoran bulunduğunu sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 13:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?