9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

İş vaadiyle 50 kişiyi dolandırdılar

Çorum'da iş vaadiyle vatandaşları dolandıran bir öğretmen ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'nde görevli şahıs, polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunan bir vatandaş, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde görevli M.K. ve bir devlet okulunda öğretmen olan Y.Ç. isimli iki kamu görevlisinin Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'nın adını kullanarak 4 bin 500 euro karşılığında çeşitli illerdeki Şeker Fabrikası, Karayolları, Bayındırlık, TEDAŞ ve Maliye gibi devlet kurumlarında işe yerleştirme vaadinde bulunduklarını ifade etti.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, düzenlenen operasyonla M.K. ve Y.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda, iş vaat ettikleri kişilere ait olduğu belirlenen çok sayıda evrak ve dolandırıcılık olayının notları ele geçirildi. Olay hakkında açıklama yapan Çorum Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Fahri Kaplan, yapılan araştırmalarda M.K. ve Y.Ç.'nin dolandırdığı öğrenilen 18 kişiye ulaştıklarını belirterek, şüphelilerin ilk etapta tespit edilen 18 kişiden iş vaadine karşılık 81 bin euro haksız kazanç elde ettiklerinin belirlendiğini açıkladı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adnan Özdemir ise yaptığı açıklamada, şüphelilerin Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'nın adını kullanarak iş vaat ettiklerini belirterek, "İki şüpheli, iş bulmak vaadiyle görüştükleri kişilerden nüfus cüzdanı sureti, ikametgah belgesi ve dilekçe gibi işe girmek için gerekli olan evrakları istemiş. Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı'nda tanıdıklarının olduğunu söyleyerek kişi başına 4 bin 500 euro rüşvet almışlar. Şimdiye kadar 18 kişinin dolandırıldığını tespit ettik. Şahısların 50'nin üstünde kişiden yaklaşık 250 bin euro aldıkları iddia ediliyor. Dolandırılan diğer kişilere ulaşmaya çalışıyoruz. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" dedi.

M.K. ve öğretmen Y.Ç., Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamanın tamamlanmasının ardından "iş bulmak vaadiyle dolandırıcılık" suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:45:20
Güncelleme :20 Kasım 2007 Salı 18:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yiğit IP: 88.224.150.xxx Tarih : 20.11.2007 21:21:38

Burada tek suçlu dolandıranlar mı? Ya dolandırılanlar onlar çok mu temiz. Bir iş için eleman lazım ve o işe rüşvet vererek sahip olmaya garibin yetimin hakkını yemeye talip oluyorsunuz. Bence o parayı verenlere de dava açılmalı.Güya rüşvet vererek iş sahibi olmaya çalışıyorlar...Ama Allah'ın sopası yokki. Böyle ders veriyor insanlara...