3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

İşadamından Çorum'a Tıp Fakültesi

Ünlü işadamı Ahmet Hamoğlu, Çorum'a Tıp Fakültesi yaptırıyor.

Konuyla ilgili protokol metni, Ahmet Hamoğlu ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan tarafından imzalandı.
İşadamı Ahmet Hamoğlu daha önce Çorum'da yapmayı planladığı ve kaba inşaatını attığı Göğüs Hastalıkları Hastanesi inşaatını tamamlayıp vermek şartıyla Hitit Üniversitesi'ne bağışladı.


Tıp Fakültesi Hastanesi ve Dekanlık binası olarak hizmet verecek olan binanın 2 yılda tamamlanmasının öngörüldüğü protokol metni, Velipaşa Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında Ahmet Hamoğlu ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan tarafından imzalandı.


Hitit Üniversitesi adına yapılan en büyük bağış olarak kayıtlara geçecek olan bina, Tıp Fakültesi'nin de temelini atmış oldu. 39 dönüm alana kurulu 18 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak bina ile Hitit Üniversitesi emsallerinin çok önüne geçerek, Çorum'un umudu olma yolundaki yürüyüşünü sürdürecek.


Çorum'a gelen ünlü işadamı Ahmet Hamoğlu, Turgut Özal İş Merkezi'nde Vali Mustafa Toprak, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ve Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın bulunduğu heyetle hastane inşaatının devri konusunda görüşme yaptı. Devir şartlarının yazılı protokol haline dönüştürüldüğü görüşmenin ardından Velipaşa Konağı'nda düzenlenen basın toplantısı ile protokol imzalandı.

İş adamı Ahmet Hamoğlu tarafından inşaatı tamamlanarak teslim edilecek olan binanın Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Dekanlık binası olarak hizmet vereceğini açıklayan Milletvekili Agah Kafkas, bu bağışla birlikte Hitit Üniversitesi'nin yeni kurulan üniversiteler arasında daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi.


AK Parti Milletvekili Agah Kafkas, 12 Eylül tarihinin demokrasi açısından kara bir gün olarak anıldığını hatırlattığı basın toplantısında, bundan böyle Çorum'da 12 Eylül tarihinin Çorum için çok önemli anlamlar ifade eden bir tarih olarak hafızalarda yer edeceğini dile getirerek Ahmet Hamoğlu'na teşekkür etti.

ÇORUM'UN BEKLENTİSİNE ÇOK GÜZEL BİR CEVAP
Çorum Valisi Mustafa Toprak, Göğüs Hastanesi inşaatını tamamlayarak Hitit Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi Hastanesi ve Dekanlık binası olması kaydıyla bağışta bulunan İş Adamı Ahmet Hamoğlu'na teşekkür ederek, "Çorum'un uzun zamandır önemli bir beklentisi cevap buldu. Çorumlu bu konuda büyük bir beklenti içerisindeydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Çorum'umuz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, üniversiteye Tıp Fakültesi Hastanesi binasını kazandıran Ahmet Hamoğlu'nun isminin hastaneye verileceğini söyledi.
Birlik ve beraberlik mesajları veren Rektör Kılıçkaplan, "Bir arada ve koordineli çalışmalarla üniversitemize çok şey kazandıracağız. Başta sayın Agah Kafkas olmak üzere, tüm Milletvekillerimize, Sayın Vali'mize ve Belediye Başkan'ımıza gönül dolusu teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇORUM'A VEFA BORCUMU ÖDEDİM
Çorum'da doğup büyüdüğünü anlatan işadamı Ahmet Hamoğlu, "Memleketime hizmet etmekten mutluluk duydum, baba ocağım olan Çorum'a böylesi önemli bir tesisi kazandırma şerefine ulaşmam mutlu edici bir durum, Gecikmiş bir yatırım yapıyorum, yine de her şeye rağmen Çorum'a vefa borcumu ödemenin mutluluğunu yaşayacağım" ifadelerini kullandı.


Düzenlenen imza töreninde Vali Mustafa Toprak, Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Feyzullah Kıyıklık, Hitit Ünversitesi Rektörü Serdar Kılıçkaplan, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, iş adamı Ahmet Hamoğlu, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader ve Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ceylan hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin karakaş IP: 84.44.7.xxx Tarih : 15.09.2008 17:48:01

Hamoğlu bugüne kadar hep yarım işleri ile Çorumumuzda ün saldı. hiç şüphem yok ki bu yıpranmış, çürümüş inşaat ,fakülte olana kadar bir çok sıkıntı daha çekecek. ondan sonra birşeyler daha çıkar zaten...ne güzel ya, 10 yıl önce kredi çekip başla inşaata sonra yarım bırak. şimdi de boş çürük binayı bağışladım de.adını da koysunlar da ruhunu analım...