8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

İşadamlarından havaalanı ziyareti

Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil trafiğe açılması için sürdürülen ve 15 Aralık'ta bitirilmesi beklenen inşaat, yağışlar sebebiyle 15 Ocak 2008 tarihine sarktı.


Çorum Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇORUMSİAD) yönetimi tarafından Merzifon Havaalanı inşaatına inceleme gezisi düzenlendi. Orta Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (OKASİFED) Başkanı Erdem Çenesiz, ÇORUMSİAD Başkanı Erol Karataş ve ÇORUMSİAD Genel Sekreteri Ali Devran'ın katıldığı heyet, ilk olarak Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyaret ederek, havaalanı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Merzifon Havaalanı inşaatına giden Çorumlu iş adamları, burada Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Yalçın Uzun tarafından karşılandı.
ÇORUMSİAD yöneticilerinin ziyaretinde konuya ilişkin açıklama yapan Şantiye Şefi Yalçın Uzun, "Kasım ayındaki yağışlar, beton işlerini önemli oranda aksattı. İnşaat teslimini 15 Ocak'a yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.


Apron inşaatının içerisinde sürdürülen ince işçiliklerle, itfaiye binasında yürütülen çalışmalara yağmurun herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını dile getiren Uzun, apron önünde bulunan yolcu indirme ve bindirme peronlarının beton dökümünü yağmurlu havalarda yapamadıklarını söyledi.


Beton dökme işlemlerinin bittiğini ve pist ile apron arasındaki geçişin de tamamlandığını ifade eden Yalçın Uzun, 3 bin araçlık otopark yeri ve diğer çalışmaların hızla sürdürüldüğünü, 15 Ocak 2008 tarihi itibarıyla inşaatı teslim etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.


İnşaatın 15 Ocak'ta bitirileceği yönünde bilgi alan OKASİFED Genel Başkanı Erdem Çenesiz, "Mart ya da nisan ayı içerisinde uçak seferlerinin başlaması bir iş adamı olarak beni çok mutlu edecektir. Yaz sezonu öncesinde havaalanının uçuşlara açılması Çorumlu sanayicilerin tümünü sevindirecek bir gelişme olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 19:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?