8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

İskilip tek yürek oldu

Türkiye yaşanılan terör olaylarına karşı birlik ve dayanışma gösterilerine devam ediyor. Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından sokaklara dökülen vatandaşlar tek yürek oldular.

Askerlerin şehit edilmesi Çorum'un İskilip ilçesinde düzenlenen mitingle lanetlendi. İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, AK Parti, CHP, DSP ve SP ilçe teşkilatları, Esnaf ve Sanatkarlar Odası mensupları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingde ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan atan vatandaşların Çorum Caddesi'ne yürümesiyle başladı.

"Her şey vatan için, Vatan sana canım Feda, Aponun itleri yıldıramaz bizleri, Şehide uzanan eller kırılsın, Kahrolsun PKK, Unutma Apo seni boğacak gençlik daha burada, PKK Türkiye sana dar gelecek, Şehide uzanan eller kırılsın, Hepimiz Mehmetçiğiz hepimiz Türk'üz" diye sloganlar atıldı.

Mitingde yapılan konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye'nin bütünlüğünün teminatı olduğu belirtilerek, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Büyük devlet olmanın gereği ise milletin güvenliği, huzuru ve menfaati için uluslararası tepkileri göğüsleyip gereken adımı atmak, vatan evlatlarının akan kanını durdurmaktır'' denildi.

Yapılan konuşmaların ardından vatan uğruna hainlere karşı mücadele ederken şehit olan askerlerin ruhlarına dua okunarak mitinge son verildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 17:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esma tekeli IP: 78.174.60.xxx Tarih : 24.10.2007 22:34:09

bende mitinge katıldım ellerımıze kırmızı kagıtlar verdıler ama bıze ne oldugunu neyın sımgesı oldugunu soylemedıler sızın boyle bır amacınız oldugunu bılseydık ben ve arkadaslarım bu konuda daha yardımcı olurduk mıtınge gelınce o sehıtler aslanlar gıbı orda can verdıyse bızde aslanlar gıbı burda onları savunduk tesekur ederım sızde bızım amacımızı ıyı anlatmıssınız gazetenızde