5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

İskilip'e 3 yıldızlı otel yapılacak

İSKİLİP'E 3 YILDIZLI OTEL YAPILACAK

Çorum'un İskilip ilçesinde 3 yıldızlı otel yapımı için çalışmalar başladı.

İskilipli işadamı Bahattin Yılmaz tarafından Çorum-İskilip-Çankırı yolu kavşağına yakın bir alana yapılacak olan otelin 2012 yılında hizmete açılması planlanıyor. 80 ila 120 yatak kapasitesine sahip olacak otelde spor merkezi, yüzme havuzu, restoran ve kongre salonu bulunacak.

İşadamı Bahattin Yılmaz, otel yapımına en kısa sürede başlayacaklarını belirterek, yapılan yatırımın ilçeye hayırlı olması için temennisinde bulundu.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer ise, yapılacak yeni yatırımla birlikte turizmde mesafe almaya başlayan İskilip'te konaklama sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.

İlçede sokak sağlıklaştırması konusunda önemli adımlar atıldığını dile getiren Sezer, "İskilip yeni düzenlemelerle çok kısa vadede kültür, sanat ve turizmde adından söz ettirecektir. Her alanda kayda değer özellikleri bulunan ilçemizde, gelenlerin kalacağı ve rahat edecekleri bir yerin olmaması önemli eksiklik. Bu eksikliği ortadan kaldırmak için otel yapılmak şartı ile şehir girişinde belediyemize ait bin 800 metrekare arsayı ihaleye çıkararak satışını yaptık. Hayırlı olsun'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 17:48:03
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?