5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

İskilip'e modern kent meydanı

İSKİLİP'E MODERN KENT MEYDANI

İskilip Belediyesi ilçeye modern bir kent meydanı kazandırmak için çalışmalara başladı.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, 'Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki Yoğurt Pazarı'nda düzenleme yapılacağını belirterek, pazarın modern bir kent meydanı olarak halkın hizmetine sunulacağını açıkladı. Meydan projesinin hazırlandığını dile getiren Başkan Sezer, çalışmaların önümüzdeki aydan itibaren başlayacağını bildirdi.

Meydan ve Kale projesinin bitirildiğinde İskilip'in çehresinin değişeceğini dile getiren Sezer, "Çorum Valiliği'nden restorasyonla ilgili destek aldık ve çalışmalar ilerledikçe destek almaya devam edeceğiz. Kale restorasyonu için ihale yapıldı. İlçemiz artık kabuğunu kırıyor. Tarihi kimliğimizi gün yüzüne çıkarmak ve tarihi değerlerimizi ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Çarşı Camii civarındaki arastada sokak iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Kale

restorasyonu, Yoğurt Pazarı'ndaki meydan düzenlemesi de yakında başlayacak. Bütün bu çalışmalar çarşıdan Kale'ye doğru bir hat oluşturacak. Zamanla bu çalışmaları diğer alanlara da yayacağız" dedi.

Yapılacak çalışmaların uzun süreli ancak sonuç olarak son derece verimli işler olduğunun altını çizen Başkan Sezer, İskilip'te 2 yıl içerisinde gözle görülür bir değişim yaşanacağını sözlerine ekledi.

İSKİLİP'E MODERN KENT MEYDANI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 13:03:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 15:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?