2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

İskilipli işçiler Libya'dan döndü

İSKİLİPLİ İŞÇİLER LİBYADAN DÖNDÜ

Libya'nın başkenti Trablus'ta çalışan Çorumlu iki işçi memleketlerine döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla önce İstanbul'a daha sonra ise otobüsle İskilip ilçesine gelen Erol Yılmaz ve Veysel Öztürk'ü ilçe terminalinde aileleri karşıladı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta özel bir şirkette çalıştıklarını dile getiren Erol Yılmaz, "Olayların başladığı ilk günden itibaren haberimiz vardı ancak çalıştığımız şantiye şehir dışında olduğu için ve Trablus'ta da olay olmadığı için biz çalışmaya devam ettik. Fakat ertesi gün Trablus polisi şantiyeyi boşaltmamızı istedi. O zaman anladık olayların büyüdüğünü. Şantiyeden polis korumasında El Fetih Üniversitesi'ne getirildik. Trablus polisi bizi burada korudu. Daha sonra çalıştığımız şantiyenin

yağmalandığını öğrendik. Bizimle birlikte üniversitede toplanan yabancılar da vardı. Polis ve isyancılar Türklere 'biz kardeşiz, korkmayın' diyordu. Ama yabancılara zalimce davranıyorlardı. Trablus'ta her yeri yakıp yıkan isyancılar sadece Türklere bir şey yapmadı. Hatta bazı isyancılar Türk bayrağı sallıyordu. Trablus'ta sadece Türk bayrağı dalgalanıyor" dedi.

El Fetih Üniversitesi'nde 5 gün boyunca aç susuz beklediklerini anlatan Erol Yılmaz, "Üniversitedeki kantinde hiçbir şey yoktu. Zaten üniversitede de görevli kalmamıştı. Her şey terkedilmişti. Bazen Trablus polisi bazen de bizimle ilgilenen kişiler bize bisküvi, kek gibi yiyecekler getiriyorlardı. 5 gün boyunca öyle bekledik. Daha sonra bizi havaalanına getirdiler. Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a geldik. Bizimle birlikte çok sayıda yabancı işçi de İstanbul'a geldi" diye konuştu.

Trablus'ta geçirdikleri 5 günlük endişeli bekleyişin ardından sağ salim memleketlerine döndükleri için mutlu olduğunu ifade eden Erol Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ardından bazı isyancıların kendilerine tavırlarda bulunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Libya'da sevilmesi ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun girişimlerinin kendilerini şiddetten kurtardığını vurgulayan Yılmaz, "Türkiye'deki bütün yetkililer bizi kurtarmak için yoğun bir şekilde çalıştığını

oradayken duyuyorduk. Allah devletimize zeval vermesin. Başbakanımız ve dışişleri bakanımız bizi kurtarmak için çok çalıştılar. Bizi sağ salim memleketimize getirdiler. Allah onlardan razı olsun. Onların yaptıkları konuşmaları polisler ve isyancılar bize söyledi. Aç susuzduk ama devletimizin bize sahip çıktığını bildiğimiz için rahattık" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 14:39:00
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 18:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?