8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

İşte O. Karadeniz'in elektrik dosyası

Yeşılırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Sinop İl Müdürü Murat Kılıç, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'yı kapsayan faaliyet alanında yüzde 8.89 elektrik kaybının olduğunu, kayıp ve kaçaklarla mücadele edildiğini söyledi. 

Şebekelerdeki kayıpların giderebilmesi için alt yapının rehabilite edilmesinin şart olduğunu, Sinop'ta da bu yönde çalışmaların sürdüğünü belirten Murat Kılıç, "Bölgemizde kaçak veya kayıp elektrik, doğu ve güneydoğuya göre oldukça düşük. Köylerimizde kayıp oranları doğal olarak kırsal şebekelerden kaynaklanıyor. Kaçak bizim bölgemizin gündeminde fazla yer almıyor. Bu konuda diğer bölgelere nazaran daha iyiyiz. Kayıplar teknik olarak yüzde 6 ila yüzde 8'e kadar düşürülebilir. Bu seviyenin altına düşmesi mümkün değil. Faaliyet sahamızda teknik kayıplar üzerine yapılan hesaplar neticesinde yüzde 8.89 kayıp tespiti yapıldı. 

Biz vatandaşlarımızdan kaçak elektrik kullanımlarını ihbar etmelerini istiyoruz. İhbarlar gizli tutulmakta. Bu yönde vatandaşlarımızdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 16:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?