30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

İtfaiye ekiplerine seminer

Çorum Belediyesi tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği ile düzenlenen 'Yangın ve Kurtarma' konulu eğitim semineri sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Amiri Nevzat Kaleli ve Eğitim Amiri Nihat Arslan'ın katıldığı seminerde bir hafta süre ile teorik ve uygulamalı olarak 'İtfaiyenin Görevleri' başlığı altında trafik kazaları, deprem, göçük, kurtarma, yangına müdahale ve söndürme teknikleri konuları işlendi. Eğitimin son gününde ise yangın söndürme, kaza sonrası araca sıkışmış ölünün çıkartılması ve yaralı kurtarma tatbikatları uygulamalı olarak itfaiyeciler tarafından başarıyla yerine getirilirken bir haftalık eğitimin faydalı olduğu gözlendi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Çorum İtfaiyesinin araç gereç ve eğitimli itfaiyeci konusunda bölgenin en güçlü itfaiyesi olduğunu belirterek Çorum'un emin ellerde olduğunu söyledi.

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Grup Amiri Nevzat Kaleli ve Eğitim Amir Nihat Arslan Çorum İtfaiyesini çok beğendiklerini ifade etti. Seminer vermek için bugüne kadar bir çok ile gittiklerini ama Çorum İtfaiyesi'nin kendilerini şaşırttığını ifade eden Kaleli ve Arslan, Çorum İtfaiyesi'ndeki donanımın araç gereç bakımından bir çok ilden daha önde olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 23:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?