8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

İtfaiyeden "yangın ve boğulma" ikazı

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz ayları ile birlikte artan sıcaklıklar nedeniyle boğulma ve yangınların artabilecek olması nedeniyle vatandaşları uyardı. 

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü'nün asli vazifelerinin başında; yangın olaylarına müdahale, kurtarma ( trafik kazası, boğulma olayları vs.) faaliyetlerine en hızlı ve aralıksız şekilde müdahalede bulunmaktır. Özellikle yaz mevsimin gelmesiyle yangın ve kurtarma olaylarında diğer zamanlara göre 2, 3 kat artış olmaktadır. Yaz mevsiminde ilimizde bulunan baraj gölü ve diğer su kaynaklarına serinlemek amacıyla girilmekte, ancak sonucunda boğulma olayları meydana gelmektedir. Boğulma olaylarının üzüntü verici sonuçlar doğurmaması için halkımızın yüzme bilsin veya bilmesin kesinlikle baraj gölü vb. su kaynaklarına girmemeleri gerekmektedir. 

Yaptığımız istatistiklere göre; 2005 yılı Temmuz ayında 61, Ağustos'ta 97 ve Eylül ayında da 57 adet yangın ve kurtarma olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen yangın olaylarının büyük kısmı anız yangını ve buna bağlı gelişen yangın olaylarını kapsamaktadır. Halkımıza anız yakma konusunda basın-yayın yoluyla bilgiler verilmesine rağmen anız yangınlarının önüne geçilememiştir. Bu tür yangınlar genellikle şehir merkezine uzak kesimlerde meydana gelmekte, yangın yerine ulaşım geliş-gidiş asgari 1 saatin altına düşmemektedir. Özellikle köylerimizde en az 2,3 tonluk traktör kuyruk mili ile çalışan tanker bulundurulmalı ayrıca traktörler tarafından yanan anız sahasının etrafı pulluklarla sürülerek yangının yayılması önlenmelidir. Bu konuda köy muhtarlarına büyük görevler düşmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada, Çorum halkının yapılan uyarıları dikkate alması istendi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 00:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?