5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

İTO'dan Çorum çıkarması

İTO YÖNETİMİNDEN ÇORUM ÇIKARMASI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyeleri, Anadolu gezisi kapsamında Çorum'a geldi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki 40 kişilik heyet, Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren sanayi işletmelerini gezdi. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erol Karadaş, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve meclis üyelerinin de eşlik ettiği gezide İTO heyeti, OSB'deki üretim tesislerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yol süpürme araçlarının Çorum'da üretildiğini ve çok sayıda ülkede kullanıldığını öğrencince şaşıran heyet, Çorumlu girişimcilerin çok şeyleri başardığının altını çizdiler. SİNPAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Çorumlu müteşebbislerin girişimci bir ruha sahip olmalarına sevindiğini belirterek, Çorumlu firmaların yurt dışına da ihracat yapmalarının kentin kalkınmasında önemli rol oynadığını kaydetti.

Sanayideki üretim tesislerinin gezilmesinin ardından Çorum Müzesi'ni ziyaret eden İTO yönetimi, daha sonra Çorum TSO Meclis Toplantısı'na katıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Dr. Murat Yalçıntaş, Çorum'da tahmin ettiğinin çok üzerinde bir potansiyelle karşılaştığını belirterek, "5 yıldır İTO Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süre içerisinde hiç Çorum'a gelmedim. Keşke daha önce gelseydim" diye konuştu.

Çorum'da çok çeşitli sanayi kollarının faaliyet gösterdiğini ve yüksek bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Yalçıntaş, Çorum için demiryolunun bir zorunluluk olduğu görüşünü belirtti. Türkiye ekonomisinin yüzde 40'ını elinde bulunduran İstanbul'un bu özelliğinin nimetler yanında külfetleri de beraberinde getirdiğini anlatan Yalçıntaş, "Artık zenginliği, refahı Anadolu'ya yayma, Anadolu ile paylaşma zamanı geldi" dedi.

Çorum'a gelir gelmez caddeleri, çarşıyı gezdiklerini ve ticari hareketliliği gözlemlediklerini söyleyen Yalçıntaş, "17. yüzyılda yaşamış olan Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde Çorum'dan söz ediyor. Sözlerinden anlıyoruz ki 17. yüzyılda dahi Çorum'da ciddi bir ticari aktivite var. Çorum'un Osmanlı döneminde de ciddi bir merkez olduğunu Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknolojinin ilerlediği, dünyanın artık küçük bir köy haline geldiği günümüzde bir takım değerlerin halen geçerliliğini koruduğunu da vurgulayan Yalçıntaş, "Teknoloji ne denli ilerlerse ilerlesin göz göze bakmak, el sıkışmak ayrı bir değer, ayrı bir güven kaynağı. Unutulmamalı ki, iş dünyasında önemli olan ilk şey güven. Bunu yüz yüze, göz göze gelmeden hissetmek de pek kolay değil" diye konuştu.

İTO YÖNETİMİNDEN ÇORUM ÇIKARMASI
İTO YÖNETİMİNDEN ÇORUM ÇIKARMASI
İTO YÖNETİMİNDEN ÇORUM ÇIKARMASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 15:22:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 22:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?