3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Jandarma gasp yalanını ortaya çıkardı

Çorum'da önceki gün gerçekleştiği iddia edilen silah zoru ile 80 bin YTL'nin gasp edildiği yönündeki olaya ilişkin ihbar asılsız çıktı.

Çalıştığı şirketin parasını ve cep telefonunu gasp ettiği ve olaya yağma süsü verdiği öne sürülen şahıs ile kardeşi gözaltına alındı. 

Yapılan asılsız ihbara göre, 12 Aralık 2008 günü İskilip Yem Fabrikası'nda pazarlama elemanı olarak çalışan F.İ., Uğurludağ ilçesindeki yem bayisinden İskilip Yem Fabrikası sahibi İ.D. adına tahsil ettiği 80 bin YTL.'yi yanına alarak beyaz renkli otomobil ile İskilip ilçesine doğru yola çıktı. F.İ., Uğurludağ - Çorum karayolu 20. kilometresinde Kumçeltiği köyü yakınlarına geldiğinde, plakasını alamadığı krem renkli araç ile bekleyen 3-4 şahıs tarafından aracın ön camı kırılmak suretiyle durduruldu.

F.İ.'nin tahsilattan aldığı 80 bin YTL ve şirkete ait cep telefonu silah zoruyla gasp edildi. Jandarmanın olayla ilgili olarak yaptığı araştırma ve teknik takip ile parayı tahsil eden F.İ.'nin ifadesindeki çelişkiler, olay yerinde yapılan kriminal araştırma ve incelemeler neticesinde olayın yağma olmadığı ortaya çıktı. F.İ.'nin parayı fabrikanın izni olmadan habersizce tahsil etmeye gittiği öğrenildi ve F.İ. ile kardeşi F.İ.'nin birlikte planlayarak şirkete ait parayı çaldıkları ve olaya yağma süsü verdikleri tespit edildi.

Yapılan çalışmalar ve elde edilen delillerle ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilerek şüpheliler F.İ. ile F.İ., dün akşam saat 22.00 sıralarında yakalandı. Yapılan sorgulama neticesinde, F.İ. ile F.İ.'nin olay günü buluştukları, F.İ. tarafından aracın camının kırıldığı ve burnunun kendisi tarafından vurularak kanatıldığı ve olaya yağma süsü verildiği, diğer şüpheli F.İ. tarafından paranın alınarak İskilip İlçesi Kuruçay köyü mevkiinde araziye gömüldüğü şüpheliler tarafından itiraf edildi.

Şüphelilerden F.İ.'nin İskilip ilçesi Kuruçay mevkiinde yer göstermesi sonucunda bulunan 80 bin YTL para ile şirkete ait cep telefonu Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile şirket sahibi İ.D.'ye teslim edilirken 2 zanlı gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 10:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?