3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Jandarmadan anlamlı eğitim

Çorum İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik Timleri, kentte trafik eğitimlerini aralıksız olarak veriyor. Daha önce köylerde vatandaşları eğiten Jandarma Trafik Timleri, okullarda da verdikleri eğitime devam ediyor.

Jandarma Trafik Timleri tarafından verilen uygulamalı trafik eğitimi, Çorum Atatürk Lisesi Okulu’nda verildi. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı J. Üçvş. Abdullah Aktaş, öğrencilere jandarma trafiğinin görev alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Öğrencileri trafik kurallarına uymalarını isteyen Abdullah Aktaş, özellikle insanların hız tutkularının çoğunun ölümle sonuçlandığını hatırlatarak, trafik kuralları konusunda uyardı. İnsanların daha sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için çaba gösterdiklerini öğrencilere anlatan J. Üçvş. Abdullah Aktaş, öğrencilere ana yollar ve köy yollarında karşıdan karşıya geçerken uyulması gereken kurallar, yaya ve araç trafiği, ilk yardım çantası ve kullanımı, hayvan geçişleri, hayvanları yoldan geçirme kuralları, gece yürüyen yayaların uyması gereken kurallar ve trafikte yapılması gerekenleri anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 18:29:29
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 18:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?