7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Japon çift, balayı için Çorum'u seçti

Anadolu'nun en eski uygurgarlıklarından Hititler'in yerleşim yeri olan Hattuşa, Japonlar'ın da gözde mekanları arasında yer aldı. 

Türkiye'nin tanıtım katalogları arasında Çorum Hattuşa'yı inceleyen Japon Nagai Toshinori ve Nagai Mizue çifti, gördükleri tarihi manzaradan etkilenerek Japonya'dan kalkıp Hitit Uygurlığı'nın başkenti olan Hattuşa'ya geldi. Çorum'a uzaklığı 82 kilometre dağlık ve engeli bir arazi üzerinde olan Hattuşa'da Japon turistler, taş kayalar üzerine işlenmiş Kral Kapısı, Sifenskli Kapı ve Aslanlı kapının tarihi dokusunu inceledi. 

Japon Nagai Toshinori, 3 bin yıl önce yapılan bir eserin günümüzde de yapısını koruyor olmasının çok etkileyici olduğunu söyledi. O dönemin koşullarına göre Hattuşa'nın ve şehir merkezinin yapımının insanı düşündürdüğünün altını çizen Toshinori, "Türkiye'nin tanıtım kataloglarına baktık. Burada çok fazla bilgi yok ama gördüğümüz manzaradan çok etkilendik. Hitit şehri olağanüstü bir yere kurulmuş. Okulda öğrendiğimiz derslerde demiri kullanan ilk uygarlık olduğunu bilmiyorduk. Demiri kullanmalarına hayran kaldık" dedi. Japon turistler, Hattuşa'da bol bol hatına fotoğrafı da çekti.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 14:06:24
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 14:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?