25
Nisan
2024
Perşembe
ÇORUM

Kaçak akaryakıt ele geçirildi

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından Osmancık ilçesinde düzenlenen operasyonda 3 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Son günlerde akaryakıt istasyonlarına yönelik denetimlerini sıklaştıran Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Osmancık ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda yoğun araç trafiği yaşandığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine akaryakıt istasyonunu takibe alan jandarma ekipleri, akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satışı yapıldığını tespit etti. Uzun süren takibin ardından düğmeye basan KOM ekipleri, akaryakıt istasyonuna baskın düzenledi.

Operasyonda yeraltına gizlenmiş bir tankta 3 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Daha öncede Jandarma ekipleri tarafından 4 kez operasyon yapılan istasyonun ön kısmında bulunan "İskontolu Motorin Satışlarımız Başlamıştır" yazısı ise dikkat çekti. Operasyonda ayrıca istasyondaki pompalarda yapılan incelemelerde pompalara özel bir elektronik düzenek kurulduğu ve bu düzenek sayesinde araçlara yakıt servisi yapıldığı ortaya çıktı. Özel düzenekler sayesinde akaryakıt istasyonuna gelen araçlara önce yasal akaryakıt belli bir süre sonra ise kaçak yakıt verildiği öğrenildi.

SON 3 GÜNDE 3 AYRI KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

Öte yandan akaryakıt kaçakçılarına göz açtırmayan Jandarma ekipleri, son 3

günde 3 ayrı akaryakıt operasyonu gerçekleştirdi. İlk olarak il merkezinde bir istasyon ile Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza beldesinde yapılan başka bir istasyona yapılan baskınlarda 46 bin 500 kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İl merkezinde yapılan operasyonda işletme yetkilileri hakkında yasal işlem yapılırken Kargı ilçesindeki istasyon EPDK görevlileri, 5015 sayılı kanun gereğince lisanssız akaryakıtı satışı yapmaktan istasyon mühürlenmişti. Operasyon yapılan istasyonların bir ortak noktası ise daha önceden yine kaçak akaryakıttan yasal işlem yapılması. 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 18:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?