5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kaçak su kullanımına sıkı denetim

İSKİLİP BELEDİYESİ'NDEN KAÇAK SU KULLANIMINA KARŞI SIKI DENETİM

Çorum'un İskilip ilçesinde kaçak su kullanan abonelerin tespiti için belediye tarafından çalışma başlatıldı.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer, ilçede kaçak su kullanan kişilere göz açtırmayacaklarını belirterek, kaçak su kullananların tespit edilmesi için belediye ekiplerinin denetimlerine artırarak devam edeceğini söyledi.

İnşaat yaptıran bazı şahısların su aboneliği yaptırmadan su kullandığını ya da evlerin kiraya verilerek ev sahiplerinin abone olmadığına dikkat çeken Başkan Sezer, "Bu şekilde birçok kişi halkın suyunu kaçak kullanıyor. O nedenle özellikle kaçak su kullanan halkımızı uyarıyoruz" dedi.

Yapılan denetimlerde ilçede kaçak su kullanımına rastlandığını söyleyen Sezer, "Artık her mahallede su kullanımını denetleyen cihazlarımız var. Mahallelere verdiğimiz su tonajı belli. Abonelerin kaç ton su kullandıkları da belli. Kaçak su kullanımının önüne geçmek için yerleştirdiğimiz cihaz ile mahallede bulunan su abonelerinin tükettiği su tonajı uyuşmaz ise o mahallede kaçak su kullanan kişileri hemen tespit edeceğiz" diye konuştu.

Kaçak su kullananlara tespit edildiğinde ağır yaptırımlar uygulanacağını açıklayan Sezer, "Ödemelerini yapmayan vatandaşlarımız ne kadar kaçak su kullanmada ısrarlıysa bizler de almak için o kadar ısrarlı olacağız. Çünkü biz burada devletin parasını korumak ve devletin hakkını almakla görevliyiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, belediye ekiplerinin kaçak su kullanımına karşı yaptığı denetimlerde ilçede kaçak su kullanan esnafa rastlandığı bildirildi. Sanayi bölgesinde kaçak su denetimine çıkan ekipler kaçak su kullanan kişileri tespit etti ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

İSKİLİP BELEDİYESİ'NDEN KAÇAK SU KULLANIMINA KARŞI SIKI DENETİM
İSKİLİP BELEDİYESİ'NDEN KAÇAK SU KULLANIMINA KARŞI SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 12:41:01
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 15:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?