3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kadınlar sorunlarını tartıştı

Hitit Üniversitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Türkiye'de kadının, sağlık, sosyal ve hukuksal durumu" konulu panelde kadınlar, sorunlarını tartıştı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen paneli Vali Mustafa Toprak ile eşi Selime Toprak, Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Baro Başkanı Uğur Küçük, Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Derviş Günday'ın eşi Eda Günday, Garnizon Jandarma Komutanı J.Alb. Ufuk Tuncer'in eşi Gülsüm Tuncer, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Bayraktar'ın eşi Özlem Bayraktar ve bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş izledi. Kadınların karşılaştıkları sorunlar ve erkek, kadın arasındaki dengenin nasıl sağlanacağı konusu ile sorunlarını tartışan kadınlar, Türkiye'de kadın haklarının yeterince güvence altına alınmadığını ifade etti.

Panelin oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Feriha Yıldırım yaparken, panele konuşmacı olarak katılan Çorum Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Esra Kılıçaslan "Geçmişten Günümüze Kadın Türkiye'de Kadın Hakları", Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Lale Taşkın "Toplumsal Cinsiyet Kavramı ve Kadın Sağlığına Yansımaları", Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yar. Doç. Dr. Bahire Ulus "Çalışan Kadının İşyerindeki Sorunları", Öğretim Görevlisi Nuriye Büyükkayacı Duman "Uluslararası Anlaşmalar Ekseninde Türkiye'de Kadının Durumu" hakkında sunum yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 21:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?