8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Kafkas Alaca'nın sorunlarını dinledi

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, memleketi Çorum'un Alaca ilçesinin sorunlarını dinledi. 

İlk olarak Alaca Belediyesi'ni ziyaret eden Milletvekili Agah Kafkas, burada Alaca Kaymakamı Kemal İnan ve Belediye Başkanı Fuat İstanbullu ile ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Milletvekili Agah Kafkas'ın Alaca ziyaretinde AK Parti Alaca İlçe Başkanı Muhammet Eyvaz ile Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Gürsoy da hazır bulundu. Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden Kafkas, Başkan Halim Şahin'den bilgi aldı. Agah Kafkas, hiçbir muhtar arasında etnik ayrım yapmadan birlikte olunması gerektiğini belirterek, "Sivil toplum kuruluşları önemlidir. Birlik olmuşsunuz ve bir dernek altında toplanmışsınız, Mutlaka tüm muhtarları bu dernek altında toplayın. Birlikten güç doğar" dedi. 

Muhtarlara, köylerine sahip çıkmalarını isteyen Agah Kafkas, "AK Parti hükümeti olarak köylere önem veriyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, susuz, yolsuz ve kanalizasyonsuz köy kalmayacak dedi ve çalışmalarımızı o yönde yapıyoruz. Hiçbir köyde ayrım yapmadan hizmet götürmeye çalışıyoruz, siz muhtarlar köylerinize sahip çıkın ve köylerinizdeki aksaklıkları yetkililere bildirin" diye konuştu. Alaca Ziraat Odası'nı ziyaret eden Milletvekili Agah Kafkas, çiftçilere seslenerek, artık baba mesleği tarımın bırakılarak bilimsel yöntemli usullerle ekim yapılmasını istedi. 

Milletvekili Agah Kafkas, "Baba mesleği ekimlerden çiftçilerimiz artık vazgeçmeli ve mutlaka bilimsel verilere dayalı bir ekim politikası izlemelidir. Toprak mutlaka analiz yaptırılmalı ve mevcut toprakta hangi ürün daha iyi yetişir, ve ekilen ürünün nasıl ekim ve bakımı yapılacağı bilimsel kaynaklara dayalı olarak yapılmalıdır" şeklinde konuştu. Alaca İlçe Başkanlığı'nı ziyareti sırasında kadın kollarının toplantısına katılan Milletvekili Agah Kafkas, AK Parti Alaca Kadın Kolları'nın sorunlarını dinledi. 

Kadın Kolları Başkanı Müberra Gündem, ilçe yönetiminin kendileri ile ilgilenmediğinden yakınırken, kadın, erkek ayrımı yapıldığını ve Kadın Kolları'nın çalışma olanaklarının kısıtlandığından şikayetçi oldu. Milletvekili Agah Kafkas ise AK Parti olarak kadının mutlaka siyasette yer almasını ve kadınların eşit şekilde çalışma imkanı sağlanması gerektiğini belirterek, ilçe teşkilatına kadın kolalarının sıkıntılarının giderilmesi talimatını verdi. 

Alaca Devlet Hastanesi ek binası inşaatında inceleme yapan Milletvekili Agah Kafkas, Alaca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedef İnan'dan inşaat ile ilgili bilgi aldı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 13:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?