5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kaldırım işgaline ceza

SUNGURLU'DA KALDIRIM İŞGALİ YAPAN 3 ESNAFA CEZA

Çorum'un Sungurlu ilçesinde İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda kaldırım ve yol işgalinde bulunan 3 işyerine cezai işlem uygulandı.

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, "Vatandaşlık bilinci içerisinde yaşadığımız şehrin düzenini sağlamak, vatandaşlarımızın kamuya ait kaldırımlardan faydalanmasını sağlamak amacıyla İlçe Trafik Komisyonu tarafından kaldırımları boşaltma kararı alındı. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından Cengiz Topel Caddesi, Çorum Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Çankırı Caddesi'nde kaldırım işgali yapan esnaflarımız uyarılmış, bu uyarıları dikkate almayan işyerlerine gerekli tutanaklar düzenlenerek kendilerine bildirilmiş olmasına rağmen, işgale devam eden 3 esnafa ceza kesilmiştir" dedi.

Sungurlu'da kaldırım işgaliyle ortaya çıkan çirkin görüntülere son vermeyi amaçladıklarını dile getiren Uzunkaya, "Hiç kimsenin hiçbir şekilde kaldırımları işgal etme hakkı olmadığı gibi kaldırımları vatandaşlarımızın kullanımına açarak rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. İşyeri sahiplerinin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek vatandaşların ortak kullanım alanlarını bundan sonra işgal etmeyeceklerine inanıyoruz. Amacımız esnafımızı mağdur etmek değil herkesin kurallara uymasını sağlamaktır'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 13:55:03
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 18:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?