3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kaldırım yüksekliklerine ayar

Çorum Belediyesi, yaşlı, sakat ve hamile kadınların rahatça kaldırımlardan inmesi için, kaldırımların yüksekliklerini düşürüyor.


İlk olarak, Gazi Caddesi'nde yola asfalt dökerek kaldırım seviyesini düşüren Belediye, çalışmalarına Gülabibey Mahallesi Yenidoğan Caddelerinde devam etti.


Gazi caddesinde yapılan çalışmadan memnun olduklarını belirten vatandaşlar, kaldırım ile yol seviyesinin 10 santimetre olması nedeniyle, rahatlıkla inebildiklerini belirterek, "Türkiye'de kaldırımlarda yürümek cesaret ister, sağlıklı insanların dahi zorlandığı kaldırımların yanında Çorum Belediyesi'nin uygulaması sevindirici, inşallah tüm kaldırımların seviyesi düşürülür" diye konuştular.


Mustafa Karakürek isimli vatandaş, yaşlı olması nedeniyle kaldırımlara çıkmakta zorlandığını belirterek, "Daha önceleri kaldırıma çıkmak için birilerinin yardımına ihtiyaç duyuyordum, ancak, şuanda rahatça çıkabiliyorum ve yoldan yürüyebiliyorum. İyi bir uygulama, bütün kaldırımların böyle yapılmasını istiyorum" dedi.


Özürlü olduğunu ifade eden Kemal Olgun ise, "Biz özürlü vatandaşların en büyük engeli kaldırımlar. Bugün Çorum Belediyesi Gazi Caddesi'nde kaldırım seviyesini düşürdü ve bizler rahatlıkla kaldırımlara çıkabiliyoruz, tek isteğimiz bizlerin de yaşayabileceği, bir başkasından yardım almadan yürüyebileceği böyle alanların oluşturulmasıdır" diye konuştu.


Çorum'da sadece Gazi Caddesinin kaldırımlarının seviyesinin düşürülmesinin yeterli olmadığını belirten Fuat İnanç ise, "Gazi Caddesinin kaldırımlarının indirilmesi yetmez, Çorum'da tüm sokak ve caddelerin kaldırım ile yol seviyesinin yüksek olmaması gerekir. İnşallah yöneticilerimiz Belediye Başkanımız, bundan sonra tüm kaldırımları Gazi Caddesi'ndeki gibi yapar ve biz özürlü vatandaşlarda kolayca yolumuza gideriz" şeklinde konuştu.


Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise Çorum'da yaşlı ve özürlü vatandaşların rahatça hareket edebilecek çalışmalar yaptıklarını belirterek, belediyenin gücü oranında hem şehri güzelleştirmek adına hem de engelli vatandaşlara yararlı olabilmek için yollarda düzenleme yaptıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın daha rahat yürüyebilecekleri alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak yenilikleri kentimize kazandıracağız" diye söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?