2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Kampanyaya yoğun destek

Çorum'un Osmancık ilesinde Türkiye Sakatlar Derneği tarafından yürütülürken ancak depo sıkıntısı nedeniyle durdurulan mavi kapak kampanyasına destek halen sürüyor. Dernek yönetiminin kapakları toplamayın çağrısına rağmen biriktirilen mavi kapaklar dernek üyelerine zorla teslim ediliyor.

Osmancık ilçesinde engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak için başlatılan mavi kapak toplama kampanyası yoğun ilgi görünce dernek binası dolup taşmıştı. Daha önce biriktirdikleri kapaklarla 14 tekerlekli sandalye alan dernek yönetimi kapakları biriktirecek depo kiralayamayınca kampanyayı bitirme kararı aldı.
Mavi kapak toplama kampanyanın sona erdiğinin duyurulmasına rağmen vatandaşlar kapakları biriktirmekten vazgeçmedi.

Osmancık ilçesi ile çevre ilçeler ve il merkezinde işyerleri ısrarla topladıkları kapakları dernek yönetimine teslim etti. Kargı ilçesinden ve il merkezinden gelen istekler üzerine Dernek Başkanı Muzaffer Kara, "Kampanyamız gerçekten çok güzel ilerliyordu. 14 tekerlekli sandalye almıştık. Ancak depomuz olmadığından ve kiralayacak gücümüz de bulunmadığından kapakları daha fazla biriktirmemiz
mümkün olmadı. Bu nedenle kampanyayı durdurduk. Ancak duyarlı vatandaşlarımız kapaklı biriktirmekte ısrar ediyor. Çuvallar dolusu mavi kapak getiriliyor. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim de gönlümüz kampanyayı sürdürmekten yana ama depo sorununu çözmeden bir şey yapmamız mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Dernek Başkanı Muzaffer Kara, Osmancık ilçesinin yanı sıra komşu ilçelerde de vatandaşların toplamayın çağrısına aldırış etmeden kapakları biriktirmeye devam ettiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 16:16:00
Güncelleme :29 Kasım 2011 Salı 16:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?