8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Kampüs alanı belirlendi

Çorum Hitit Üniversitesi Kampüsü'nün yeri Celilkırı mevki olarak belirlendi.

Çorum'da uzun süredir tartışılan kampüs alanının neresi olacağı konusu açıklığa kavuştu. Vali Mustafa Toprak başkanlığında bir araya gelen AK Parti Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, kampüs alanı olarak Celilkır mevkisini belirledi.

Hitit Üniversitesi'nin kampüs alanında biran önce yapılması için harekete geçen Vali Toprak, kampüs alanı olarak düşünülen Çorum Barajı çevresi, Yaydiğin köyü mevkii ve Celilkırı mevkiinde belirlenen alanları inceleyerek yeni kampüs alanını belirlediğini açıkladı. Hitit Üniversitesi'nin yeni kurulan 15 yeni üniversite arasında iyi bir konuma getirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Toprak, kaliteli ve işlevsel bir üniversite için kampüs alanının oluşturulması gerektiğinden iki gündür yoğun bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaların sonucunda en uygun alan olarak Celilkırı mevkiinin belirlendiğini söyledi. Vali Toprak, Hitit Üniversitesi kurulmadan önce Gazi Üniversitesi Rektörlüğü adına tescil ettirilen Celilkırı mevkiinde bulunan 4 bin 770 dönüm arazi ile aynı yerde bulunan ve hazine adına kayıtlı 109 dönüm arazinin kampüs yeri olarak Hitit Üniversitesi'ne tahsisi için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Vali Mustafa Toprak, bir ilin gelişmesi için üniversitenin önemli olduğunu ifade ederek, kampüs alanında çalışmaların başlatılması için Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağını ve kampüs alanının yakın bir zamanda hayata geçirilmesi için çalışmaların yapılacağını kaydetti. AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Türkiye'de Hitit Üniversitesi ile birlikte 40 üniversitenin bulunduğunu hatırlatarak, Çorum'da etkin ve etkili bir üniversite için tüm Çorum olarak el ele çalışılmasını istedi.

İki gündür Çorum Hitit Üniversitesi'nin yerinin belirlenmesi için çalışma yaptıklarını anlatan Kafkas, "Çorum'a alt yapısı sağlam bir üniversitenin kurulması için çalışıyoruz. Her kesim ile işbirliği içerisine girerek, Hitit Üniversitesi'nin kampüs alanını oluşturacağız ve Türkiye'de etkili bir üniversite olacağız" şeklinde konuştu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Çorum'un kampüs alanının yerinin Celilkır mevki olarak belirlenmesinde hemfikir olduklarını ifade ederek, "Üniversitemizin kampus alanında bir an önce yapıma geçilmeli. Biz şimdi Hitit Üniversitesi'ni nasıl daha etkin bir üniversite haline getirebiliriz, bunun çabası içerisindeyiz. Yeni bölümler açacağız ve Çorum'da üniversite için birlik sağlamalıyız. El birliği içinde üniversitenin gelişmesini sağlamalıyız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?