5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kampus için rapor bekleniyor

HİTİT ÜNİVERSİTESİ KAMPUSU İÇİN RAPOR BEKLENİYOR

Çorum Hitit Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı, üniversite kampus alanın imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarının tamamlanarak Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunulduğunu, araziyi yerinde inceleyen heyetin raporunun ardından rapor doğrultusunda kampus alanında çalışmalar yapılacağını açıkladı.

Hitit Üniversitesi'nin yatırım projeleri hakkında bilgi veren Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hasan Baylavlı, Mühendislik Fakültesi için 4 milyon TL'lik ödenek bulunduğunu bunun 880 bin TL'sinin harcandığını ve fiziki gerçekleşmenin yüzde 22 civarında olduğunu anlattı. Onarım amacıyla 2 milyon TL ödenek ayrıldığını ve bu ödeneğin 179 bin 879 TL'sinin harcandığını belirten Baylavlı onarımda da fiziki gerçekleşmenin yüzde 8.99 olduğunu belirtti. Baylavlı, makine ve teçhizat alımı konusunda 1 milyon

600 bin TL kaynak ayrıldığını, ayrılan kaynaktan 214 bin 785 TL harcama yapıldığını kaydetti. Baylavlı, taşıt alımı, kampus altyapısı, derslik ve merkezi birimler, açık ve kapalı spor tesisi, merkezi araştırma laboratuarı ve Rektörlük bilim ve araştırma projeleri için de para ayrıldığını ancak bu kalemlerde herhangi bir harcama yapılmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 12:54:00
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 17:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?