5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Kan bağışı kampanyası başladı

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YÜKSEK OKULDAN BAŞLADI

Çorum'un Osmancık ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu öğrencileri kan verdi.

Kızılay Derneği Osmancık Şubesi ile Kızılay Genel Merkezi İç Anadolu Gezici Kan Alma ekibi tarafından ortaklaşa yürütülen ve 1 doktor ile 3 hemşirenin görev yaptığı kampanya 2 gün sürecek. Ankara Kızılay Genel Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Dilara Çelik, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Salonu'nda üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerine yönelik olarak sinevizyon eşliğinde, kan vermenin önemini anlatan bir sunum yaptı. Sunumun ardından kan bağışına geçildi. İlk kan

bağışını Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oğuzhan Kıvrak yaptı.

Kızılay Genel Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Dilara Çelik, "Kızılay İç Anadolu gezici kan alma ekibi olarak il ve ilçeleri gezerek kan bağışı yapan vatandaşlardan kan toplayarak ihtiyaç sahibi hasta vatandaşlarımıza ve olası bir felaket anında kullanılmak üzere elimizde kan bulunması amacıyla kan topluyoruz. Osmancık'tan son derece memnununuz. Osmancık'a kan bağışı kampanyasında Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından 2007 yılında 87, 2008 yılında 49, 2009 yılında 52, bugün düzenlenen kampanyada

ise 56 ünite olmak üzere toplam 244 ünite kan bağışı yapıldı" dedi. Sağlıklı bir insanın yılda 4 kez kan verebileceğini dile getiren Çelik, "Donörlerden alınan kanlar analiz edilerek hastaneler aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Türk Kızılayı Türkiye genelinde kan ihtiyacının yüzde 40 oranını karşılıyor" diye konuştu.

Kızılay Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Mustafa Boyacı, kan bağışı kampanyasına katkılarından dolayı Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oğuzhan Kıvrak'a teşekkür etti.

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YÜKSEK OKULDAN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 19:27:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 21:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?