8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Kaplıcalar turizme kazandırılacak

Çorum Valisi Mustafa Toprak, ilde bulunan kaplıcaları turizme kazandırmak için çalışma başlattı.

Tarihi ve kültürel değerleriyle adete bir turizm mekanı olan Çorum'da kaplıca turizmini de harekete geçirmek isteyen Çorum Valisi Mustafa Toprak, daha önce kaplıca olarak kullanılan ancak işletilememesi nedeniyle atıl duruma gelen Mecitözü Beke Kaplıca Tesisleri'nde incelemelerde bulundu. Mülkiyeti Çorum Özel İdare Müdürlüğü'ne ait olan Beke Kaplıcaları'nın yeniden faaliyet göstermesi ve turizme kazandırılması için öncelikli olarak suyun durumu incelenecek, daha sonra bölgeye modern bir tesisin yapılması için çalışma başlatılacak.

Vali Mustafa Toprak, "Kaplıcada incelemeler yapılacak, suyun durumu değerlendirilecek, Eğer burada yeterince su var ise bölgeye yeni ve modern bir tesis için proje çalışması yapılacak. Özel müteşebbislerin yap-işlet-devret modeli ile buranın yeniden turizme kazandırılması taraftarıyız. Devletimizin elinde bulunan varlıkların harabe şeklinde durmasına göz yumamayız. Eğer burada yeterince sıcak su var ise burası mutlaka turizme kazandırılacak" dedi.

Beke'de ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Vali Mustafa Toprak, "Bu alanda ciddi bir proje hazırlanması ve burasının iyi şekilde tanıtılması gerekiyor. Çorum için kaplıca turizmi önemli. 3 bin yıllık tarihe sahip olan ilimizde, tarihi ve kültürel turizmin yanı sıra, doğa turizmi ve kaplıca turizmini de canlandırmak istiyoruz. Çorum'da şuanda Hamamlı Çayköy Kaplıcaları'nda yeni bir tesis yapıldı. Beke'de yapılacak çalışmalar ile buraya modern bir tesis yapılabilir ise burası da turizme kazandırılmış olacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 12:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?