2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Karayolunda devir teslim

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Çorum'da düzenlenen devir teslim töreninde Binali Yıldırım, görevini Müsteşar Habip Soluk'tan devraldı.

Çorum'da yapımı devam eden Kırkdilim karayolunda gerçekleştirilen devir teslim törenine Çorum Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile bakanlık personeli ve karayolu işçileri katıldı.

Kır çiçekleri ile görevini Yıldırım'a devreden Müsteşar Habip Soluk, 2008 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlığında bir heyetle Kırdilim'e geldiklerini hatırlatarak, "Size Sayın Bakanım burada bulunmak Allah'ın emri değil, tehlikeli bir yer dediğimizde gülümsemiştiniz. 9 Mart 2011 tarihinde Anayasa'nın 114. maddesi gereği görevi bıraktığınızda sizden devraldığımız noktadan bugünlere taşıdık, emanetini kazasız belasız size devrediyorum" dedi.

Yıldırım ise, Halil Rıfat Paşa'nın "Gidemediğin yer senin değildir" düsturunun karayolu ve ulaştırma çalışanlarının anayasası olduğunu belirterek, 9 yılda bölünmüş yollarda ortaya koydukları çalışmalarla Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her bölgesinin erişir hale geldiğini söyledi. Bölünmüş yolların artık hayat kurtardığını dile getiren Yıldırım, "Araçların kafa kafaya çarpışmalarında yüzde 60 oranında azalma oldu. Bir insanımızın hayatını kurtardıysak burada yaptığımız harcamanın veya ne kadar yaptığımızın hiçbir önemi yok" diye konuştu.

12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde Türk milletinin AK Parti'nin 9 yılda yaptığı tüm hizmetleri takdir ettiğini dile getiren Yıldırım, "Seçimlerde halkımız bize büyük destek verdi. Bu destek milletimize sorumluluğumuzu ve omuzlarımızdaki yükü ağırlaştırdı. 4 aydır Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüten Müsteşarımız Mehmet Habip Soluk Bey, görevi bize tekrar devrediyor. Bu biraz alışılmışın dışında bir tören. Karayollarının, karayolcularının yaşadıkları şartlara dikkat çekmek, milletimizde farkındalık

oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlenmiş. Yol medeniyet dedik bundan sonra da aynı şekilde 2023 hedeflerimize ilerleyeceğiz. 2023 hedefimizde 15 bin kilometre yol hedefimiz var. 2015-2019 ve 2023 olarak üç aşamada gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 11:35:03
Güncelleme :11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?