5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Karla mücadelede büyük başarı

ÇORUM'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Çorum Valisi Nurullah Çakır, hafta sonu etkili olan kar yağışına karşı etkin bir çalışma yapıldığını belirterek, kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının büyük çoğunluğunun tekrar ulaşıma açıldığını söyledi.

Karayolları ve İl Özel İdaresi, hafta sonu ulaşıma kapanan 293 köy yolunda 2 bin 114 kilometre kar temizleme çalışması yaptı. Aralıksız yağan kar, açılan köy yollarını yeniden ulaşıma elverişsiz hale getirirken özellikle gece yapılan yol açma çalışmaları, zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle yavaş ilerledi. Vali Nurullah Çakır, karla mücadele kapsamında Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne ait 70'ten fazla iş makinesinin gece-gündüz çalışarak kapanan yolları açmaya çalıştığını belirtti. Vali Çakır, ayrıca

yağış nedeniyle kimi bölgelerde elektrik kesintilerinin de meydana geldiğini ifade ederek, YEDAŞ ekiplerinin de elektrik akımının en kısa sürede yeniden sağlanması için yoğun çaba gösterdiğini bildirdi.

İl genelinde okullarda kar nedeniyle eğitim öğretime ara verilmediğini kaydeden Vali Çakır, ancak İlçe Hıfzı Sıhha Kurulu'nun aldığı kararla Laçin ilçesinde bugün eğitim-öğretime ara verildiğini belirtti. Çakır, insan hayatını riske atacak koşullar bulunduğu takdirde yerel yöneticilerden de inisiyatif almalarını istedi. Vatandaşlara da çağrıda bulunan Çakır, "Vatandaşlarımız, kar ile ilgili bir şikayette yada bir talepte bulunurken kendi şartlarını da göz önünde bulundurmakla beraber abartılı beyanlardan

kaçınsınlar. Belki de kendinden çok daha kötü şartlarda bulunan yerler yada kişiler bulunabilir düşüncesi ile hareket ederek şikayetlerini yada taleplerini buna uygun bir şekilde beyan etsinler" dedi.

İlk kar yağışında sürücülerin de tedbirsiz olması nedeniyle bir çok kazanın meydana geldiğini anlatan Vali Çakır, ancak can kaybına neden olan bir kaza olmayışının sevindirici olduğunun altını çizdi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 4 tane TIR'ın devrilerek yolu kapatması nedeniyle şehirlerarası ulaşımda aksamalar yaşandığını söyleyen Vali Çakır, bunun bir zafiyet olmadığını vurguladı. Kırkdilim mevkiinde devam eden yol çalışması nedeniyle açılan Harmancık servis yolunu kullanan sürücülere de dikkatli olmaları için çağrıda bulunan Vali Çakır, "Bu yolu kullanan sürücülerimiz, özellikle buzlanma konusunda dikkatli olsunlar. Kendi tedbirlerinin yanı sıra, görevliler tarafından alınan tedbirleri uygulamaya da özen göstersinler" diye konuştu.

Öte yandan, Çorum Belediyesi kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için şehrin bazı bölgelerinde doğaya yem bıraktı. Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Bahabey çamlığı, Erzurum dede civarı, ormanlar ve baraj çevresine kanatlı hayvanların yiyebilmesi amacıyla yem, sokak hayvanları içinde doğaya yiyecek bırakıldığı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, olumsuz hava koşulları nedeniyle doğadaki hayvanların yiyecek

sıkıntısı çektiğini belirterek, "Doğadaki dengenin bozulmaması için biz insanlara da görevler düşmektedir. Bu nedenle sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar ile doğada yaşayan kanatlı hayvanların yiyecek sıkıntısı çekmemesi için bazı önlemler aldık" dedi.

ÇORUM'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
ÇORUM'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 10:37:05
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 11:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?