3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Kasa'dan 'rüşvet yok' kararı çıktı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen "Kasa Operasyonu"nun ardından ortaya atılan rüşvet iddialarıyla ilgili nihai kararını verdi. Parti, Kasa Operasyonu'nda adı geçenlerin disipline sevkedilmesine gerek görmedi.

Parti, Çorum il yönetiminin ve operasyonda adı geçen partililerin sözlü olarak uyarılmasını kararlaştırdı. AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dün gece geç saatlere kadar süren toplantısında, Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen Kasa Operasyonu da gündeme geldi.

Parti yönetiminin Çorum'da incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdiği Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, hazırladıkları raporu parti yönetimine sundu. 2 milletvekili, Çorum'daki incelemeleri hakkında kurula bilgi verdi.

Kurul üyeleri, bağış alımında usulde hata yapıldığı üzerinde görüş birliğine varırken, ortada bir rüşvet, irtikap, zimmet ve dolandırıcılık olmadığına karar verildi. Bağışların iyi niyetli bir şekilde toplandığı belirtilen toplantıda bu bağışların kayıt altına alınmamasının usulde yapılan bir hata olduğuna işaret edildi.

Parti yönetimi, aynı hatanın bir daha tekrarlanmaması için operasyona adı karışan il yönetimi ve partililerin "sözlü" olarak uyarılmasını kararlaştırdı.

AKP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çorum teşkilatını arayarak bundan sonraki tüm gelir ve harcamaların kayıt altına alınmasını, iyi niyetli de olsa kayıt dışılığa izin verilmemesini isteyecek. Yazıcı, teşkilat yöneticilerinden bağışlar konusunda da dikkatli olmalarını talep edecek.

AKP Merkez Yürütme Kurulu, operasyonda adı geçenler hakkında disiplin mekanizmasının çalıştırılmasına da gerek olmadığına karar verdi. Parti, yöneticiler hakkında parti tüzüğünü işletmeyecek.

Kurula bilgi veren Kızılcıklı ve Bozdağ ise Ramazan çadırına yardım amacıyla bağış toplandığını, ancak ortada herhangi bir rüşvet bulgusuna rastlanmadığını kaydetti. Milletvekilleri, bağış verenler arasında ilin ileri gelenlerinin, işadamlarının ve diğer siyasi parti yöneticilerinin de bulunduğuna işaret etti.

Hazırlanan raporda ayrıca, Çorum'daki yöneticiler hakkında bir disiplin işlemi başlatılmasının gereksiz olacağı vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 13:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet taşkın IP: 85.99.209.xxx Tarih : 16.11.2005 20:14:01
kimse kendi partisini suçlu çıkarmaz tabi.Önemli olan kamu vicdanı diyorum.Burası Türkiye - burası Çorum!!!!!