5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Katı atık projesi ihaleye çıkıyor

ÇORUM KATI ATIK PROJESİ 2013 YILINDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, katı atık yönetimi projesinin yıl sonunda kadar ihalesinin yapılacağını belirterek, 2013 yılında projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Çorum Belediyeler Çevre Birliği toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında yapılan toplantıda encümen ile plan ve bütçe komisyonları seçimleri gerçekleştirildi.

Birlik toplantısında ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı İPA Başkanı Ercan Tortum proje çalışmaları, proje danışma firma teknik elemanı Murat Cem Ertürk ise, projenin hazırlanması, amaçları ve proje kapsamında neler yapılacağı konusunda sunum yaptı.

Gizli oylama usulü ile yapılan seçimlerde encümen'e Osman Kurtoğlu, Abdullah Aydoğdu, Behçet Çağatay, Hikmet Kaya ve Secaattin Arslan seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na ise Elvan Zorlu, İbrahim Kuşçu, Adem İpek, Erdal Altınbaş ve Alaattin Köksal seçildi.

Projenin 22 milyon 30 bin euroya mal olacağını belirten Belediye Başkanı Külcü, projeyi kapsayan bölgelerde 3 yıldır fizibilite çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Katı atık yönetim projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte Çorum'da 30 yıl boyunca katı atık problemi yaşanmayacağını dile getiren Başkan Külcü, proje kapsamında İskilip, Sungurlu, Alaca, Osmancık ve Mecitözü ilçelerine tesisler kurulacağını belirtti. Külcü, belediyeler çevre birliği olarak bu tesisi 20 yıl süreyle işleteceklerini kaydetti.

Çevre ve Orman Bakanlığı İPA Başkanı Ercan Tortum, projenin Avrupa Birliği'ne (AB) sunulduğunu belirterek, AB'den gelen talepler doğrultusunda projenin yeniden revize edilerek komisyona gönderildiğini kaydetti. Proje bileşenlerinin 2 etapta hayata geçireleceğini dile getiren Tortum, 2013 yılında projenin hayata geçirilmesinin planlandığını dile getirdi.

ÇORUM KATI ATIK PROJESİ 2013 YILINDA HAYATA GEÇİRİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:04:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 16:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?