3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Katı atıklar elektriğe dönüşecek

Çorum Belediyesi, hazırlayacağı proje ile katı atıklardan elektrik enerjisi üretecek.

2013 yılı içerisinde ihale edilecek olan katı atık bertarafı tesisi ile Çorum'daki katı atıklar vahşi depolama yerine niteliklerine göre toplanıp değerlendirilecek.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret eden Avrupa'nın büyük firmaları arasında yer alan Hollandalı VDL Group firması Çorum'da katı atıktan enerji merkezi kurmak için fizibilite çalışmalarını başlattı.

Çorum'daki temizlik çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte inceleyen Hollandalı VDL Group Firma yöneticileri Roel Van Heugten ve Wim Van Bakel Çorum'un Türkiye'de gezdikleri iller içerisinde temizlik bakımından en temiz ve düzenli iller arasında olduğunu vurguladı.

Kendilerinin katı atıklardan elektrik enerjisi üretmek istediklerini kaydeden Roel Van Heugten, "Çorum'daki katı atık miktarı ve niteliği elektrik üretimine çok uygun. Bu yönüyle Çorum, enerji yatırımı yapılabilecek iller arasında yer almaktadır" dedi.
Nisan ayına kadar Çorum'daki temizlik hizmetlerinin standardı ile ilgili bir çalışma yaparak Çorum'u tekrar ziyaret edeceklerinin altını çizen Roel Van Heugten, firmamızda bu alanda uzmanlaşmış teknik ekibimizle birlikte Çorum'a gelerek hazırladığımız teknik raporu sayın Belediye Başkanı'na sunacağız. Sayın Başkan, Çorum'a çok önemli bir hizmeti daha kazandıracaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Çorum Belediyesi olarak şehrin temizliğine önem verdiklerinin altını çizdi. Türkiye'nin en temiz illeri arasında yer alan Çorum'un daha temiz ve yaşanabilir bir kent olması için Çorum Belediyesi'nin imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Külcü, "Göreve geldiğimiz günden itibaren temizlik işlerini insan ve araç bakımından daha nitelikli hale getirdik. Temizlik alanında ciddi çalışmalar yaptık" dedi.

Kentin temizliğinin yanı sıra toplanan katı atıkları da değerlendirmek için projeler hazırlattıklarını hatırlatan Külcü, "Ciddi bir çöp potansiyeli var. Enerji üretimi yapabilmek için çalışma başlattık. AB destekli Katı Atık Bertaraf Projesi ile enerji üreteceğiz. Hem vahşi depolama sisteminden modern depolama sistemine geçeceğiz hem de enerji üreteceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2012 Salı 09:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?