7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Katil zanlısı anne ve sevgilisi tutuklandı

Çorum'da 2 yaşındaki Metehan Karaaslan'ın önceki gün dövülerek öldürülmesi olayının zanlısı olarak gözaltına alınan anne M.K. ve birlikte yaşayan İ.C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

Dün akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri arasında Adliye Sarayı'na getirilen M.K, İsmail C. ve İ. S. adlı 3 zanlı gece saat 22.30'a kadar Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. M.K. ve İ.C, ifadelerin tamamlanmasının ardından sevkedildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, gözaltındaki zanlılardan İ.S. serbest bırakıldı. 

Diğer taraftan, Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Akyüz tarafından olayla ilgili olarak akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada korkunç olayın tüm detayları ortaya çıktı. Daha önce birlikte yaşadığı S.K.'den olan 2 yaşındaki oğlu Metehan ile birlikte 2 aydır motosiklet tamircisi olan İ.C. ile birlikte yaşayan M.K.'nın, oğlunun öldürülesiye dövülmesine seyirci kaldığı belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, korkunç olay, Kale Mahallesi Şeyh Eyüp Sokak numara 85'de bulunan bir evde 2 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığının 155 Polis İmdat Telefonu'na bildirilmesiyle ortaya çıkartıldı. Telefon ihbarından sonra harekete geçen Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, söz konusu eve gittiklerinde işkence yapıldığı iddia edilen küçük çocuğu bulamadı. M.K. ve İ.C.'nin çocuk konusunda çelişkili ifadeler vermesinden şüphelenen polis, soruşturmayı derinleştirince genç kadın ve sevgilisini gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler verdikleri ifadelerinde, söz konusu evde yaklaşık 2 aydır birlikte yaşadıklarını, yanlarında M.K.'nın daha önce nikahsız yaşadığı S.K.'den olan 2 yaşında bir erkek çocuğun bulunduğunu itiraf etti. Yapılan soruşturmada Metehan'ın zaman zaman ağlaması nedeniyle öz annesi ve dostu tarafından dövüldüğü, bundan rahatsız olan komşuların ev sahibini arayarak konuyu ilettikleri belirlendi. Ev sahibinin kendilerini evden çıkaracağını öğrenen İ.C.'nin, 8 Kasım 2006 Çarşamba günü saat 09.00 sıralarında evde bulunan çocuğu darp ederek koltuğa attığı sırada yere düşerek başını çarptığı, doktora gitmeyerek çocuğu akşama kadar aracında beklettiği, akşam ise arkadaşı olan İ.S.'nin evine misafirliğe gittikleri, bu sırada çocuğu alt katta soğuk bir odada yalnız bırakıp üst katta yemek yedikleri, gecenin ilerleyen saatlerinde çocuğun yanına gittiklerinde öldüğünü anladıkları tespit edildi. İ.C.'nin ertesi gün sabah anne M.K.'yı başka bir yere bırakarak cesedi yanına alıp köy mezarlığına gömmek istediği, ancak köylülerin mezarda cenaze defnettiklerini görmesi üzerine yoldan 50-60 metre mesafe uzaklıkta ağaçlık bir alana bıraktığı anlaşıldı. Yapılan yer gösterme sonucunda cesedine ulaşılan minik Metehan'ın gerçekleştirilen otopside boynunun kırıldığı, vücudunda ise darp sonucu morluklar oluştuğu tespit edildi. 

Çocuğun ölümüne neden olduğunu itiraf ettiği ileri sürülen İ.C. ile öz annesi M.K. Çorum Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında getirildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Minik Metehan'ın otopsi için Çorum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan cenazesi ise dün gece Osmancık İlçesi'nden gelen öz babası S.K.'ya teslim edildi. Oğlunun cenazesini özel bir araçla Osmancık İlçesi'ne bağlı Karaçay Köyü'ne götüren S.K.'nın bu sabah oğlunu köy mezarlığına defnettiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 20:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal irtük IP: 88.230.13.xxx Tarih : 19.11.2006 09:38:09
katil sözcüğü bu insanlara bence biraz kibar bir kelime her ne kadarda bu insanları cezaevine tıksanızda bir yolu nu bulur ve çıkarlar eee burası turkiye