3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kaza mı, cinayet mi ?

Çorum’da, geçtiğimiz hafta, yaşlı bir adamın ölümüne neden olan otomobilde bulunan 3 kişi, olayda daha önceki bir husumetten kaynaklanan bir kastın söz konusu olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Çorum merkeze bağlı Hacıahmetderesi Köyü’nde geçtiğimiz hafta başında arazi anlaşmazlığı sonucu baba O.A. ve oğulları R.A. ile M.A, A.K. ve Y.K. adlı kardeşlerle tartışmış, tartışma sonucunda R.A., her iki kardeşi vurmuştu. Durumu ağır olan Y.K., kaldırıldığı Çorum Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiş, adliyeye gelen R.A. ise, suç aleti tabanca ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Jandarma, zanlı R.A. ile şüpheliler R.A, Y.A, A.A.M. ve M.A.’yı savcılığa sevk etmiş, mahkemeye çıkarılan sanıklardan R.A. tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 5 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olayın ardından 1 hafta bile geçmeden, dün öğle saatlerinde Osmancık Caddesi’nde Memduh K. (35) yönetimindeki 19 SF 514 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle yaya olarak giden R.A.’nın babası O.A. ile oğulları M.A. ve Y.A.’ya çarparak, Dervişoğlu Tuhafiye Mağazası’nın içine kadar girmişti. Kazada O.A. (69) olay yerinde hayatını kaybederken, oğulları M.A. ve Y.A, Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Önce sıradan bir trafik kazası gibi görünen olay, isim tespitlerinin yapılması ile farklı bir boyut kazanmış, sürücü M.K.’nın, geçtiğimiz hafta arazi anlaşmazlığı sonucu silahlı saldırıda hayatını kaybeden Y.K. ile yaralanan A.K.’nın ağabeyi olduğu tespit edilmişti. O.A.’nın hayatını kaybettiği kazada otomobili kullanan sürücü Memduh K., kardeşi R.K. ile Ş.Ş. adlı üç şüpheli, bugün geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadeleri alınan sanıklar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak akşam saatlerinde cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 23:34:36
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 21:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?