3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Kazan: AKP Kıbrıs'ı sattı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, AKP Hükümeti’nin Kıbrıs’ı göz göre göre Yunanistan’a sattığını söyledi.

SP İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen İl İstişare Toplantısı’na katılmak üzere Çorum’a gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, AKPHükümeti’ni eleştirdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şevket Kazan, ülke gündemine ilişkin konuları değerlendirdi. Kıbrıs konusunda sorulan bir soruyu yanıtlayan Kazan, AKP Hükümeti’nin Avrupa Birliği’ne girme sevdası uğruna milletin gözleri önünde Kıbrıs’ı Yunanistan’a sattığını öne sürerek, "AKP Hükümeti şuursuz bir şekilde dış politika yürütmeye çalışıyor. Ülke menfaatlerini hiçe sayarak, bu ülkenin insanlarının kanları ile kurtarılmış olun Kıbrıs’ı AB’ye girebilmek için Yunanistan’a peşkeş çekmişlerdir. Bir de çıkmışlar çözümsüzlükten daha iyidir diye açıklama yapabiliyorlar. Bunlar halkı kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar" dedi.

Şevket Kazan, Milli görüş gömleğini değiştirdik diyen AKPliler'in gömleksiz kaldığını ve ne yaptığını bilmez bir halde dolaştıklarını ifade ederek, "Milli görüş çizgisinden çıkan AKP, iktidara geldiği 3 yılda hiçbir şey yapmadı, sadece 125 milyar dolar olan dış borcu 300 milyar dolara çıkarttı. Türkiye’yi ekonomik olarak adeta dışa bağımlı hale getirdi. Borcu olan millete emir de verilir. AKP hükümeti de şu anda sadece dışardan aldığı emirler doğrultusunda kanun çıkartıyor, kurallar koyuyor, gelen direktifler doğrultusunda ekonomik dengeleri sağlamaya çalışıyor. Bunların sadece 2 yıllık bir ömrü kaldı" diye konuştu.

Halkın AKP’ye, bir daha göremeyeceği biçimde ve Anayasa’yı değiştirecek kadar TBMM’de temsil hakkı verdiğini anlatan Şevket Kazan, "Halk gerekli desteği verdi, ancak AKP Hükümeti bu desteği boşa çıkardı, halkın umutlarını karşılayamadı. Çok hızlı iktidara geldiler ve yine hızlı bir şekilde Anavatan Partisi’nin akıbetine uğrayarak siyaset sahnesinden gidecekler" dedi.

AKP Hükümeti’nin göreve geldiği günden itibaren yaptığı tek icraatın halkı kandırmak olduğunu ifade eden Şevket Kazan, "Bunlar hiçbir alanda başarılı olamadılar, dış politika, iç politika, ekonomi ve siyasi politikaları yok, halkın umutları hep boşa çıkarıldı. Söz verdikleri, başörtü sorunu, ekonomik sorunlar ve dış politikadaki sorunlar tamamen boşa çıkmıştır. Bunların tek icraatı yalan söylemek olmuştur" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 17:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?